Offline Center

Szentendre legmenőbb közösségi tere, ifjúsági központja!

2016 szeptemberében indítottuk el a város családbarát közösségi terét Offline Center néven, ami azt a célt és szükséget kívánja betölteni, hogy a Szentendrén és környékén élő fiatalok egy biztonságos helyen, otthonos környezetben tudjanak kikapcsolódni és közben személyes, „offline” kapcsolatot tudjanak kiépíteni egymással.

Az Offline közösségi tér Szentendre belvárosának határterületén a Kerényi parkban található. Az épület befogadóképessége maximálisan 100 személy kényelmes ott tartózkodását teszi lehetővé. A helyszín mozgásukban akadályoztatott személyek számára is megközelíthető és használható.

Bővebben: http://offlinecenter.hu/


A Barlang a Dunaparti Művelődési Ház pinceklubja. Szentendre autentikus rendezvényhelyszíne, kultikus koncertek és pezsgő közösségi élet színtere.
A korábbi években a Szentendrei Kulturális Központ támogatásával és önerőből a helyi fiatalokat tömörítő Forgács Társaság szervezett koncerteket a pincébe, illetve az udvarra a nagy népszerűségnek örvendő Elevenkert elnevezés alatt.
Visszatérve a Barlang névhez már nem csak koncerteknek ad otthont a kert és a pince, hanem minden korosztály igényeit kielégítő változatos szabadidős és közösségi tevékenységeknek a rendszeresen nyitva tartó büfével, zenés- és irodalmi estekkel, táncházzal, gyermekprogramokkal. Részletes információkért és folyamatosan bővülő programkínálatunkért kérjük látogasson el Facebook oldalunkra az alábbi linken, vagy írjon nekünk a revesz.timea@szentendre.hu e-mail címre.


PMK Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár

Közösség a könyvtárban – hogy ne legyen egyedül

Egyik fő célkitűzésünk, hogy könyvtárunkat igazi közösségi térré formáljuk.

Egyre több saját szervezésű rendezvénnyel várjuk az érdeklődőket, minden korosztály és érdeklődés igényeit figyelembe véve. Rendszeres klubjaink, csoportfoglalkozásaink értékes pillanatokat, közösségi élményt tartogatnak a résztvevőknek.

Kiemelt fejlesztéseink, valamint beruházásaink azt a célt szolgálják, hogy új szolgáltató és közösségi tereket alakítsunk ki a meglévő épületen belül. Példa erre a nemrégiben átadott baba-mama sarkunk, az előcsarnokban elhelyezett tanulói boxok, vagy a felújított Vajda-terem közös tanulásra is alkalmas tere.

Rendszeres közösségi programok