Szentendre, fenntartható közlekedésfejlesztése: Városi intézményrendszer és a HÉV kerékpáros összekötése, I. ütem

 

A fejlesztés szakmai koncepciójaA városi hálózat alapvető része a Bükkös-patak mentén már részben kialakított nyomvonal, illetve a támogatást nyert nyomvonal-szakaszok. Ez a fölfűzi a Bükkös-patak mindkét partján elhelyezkedő lakóterületeket, sőt egy későbbi ütemben megvalósításra kerülő kerékpárforgalmi nyomvonal alakítható ki a Skanzen felé.A Bükkös-patak parti nyomvonalhoz kapcsolódva a Püspökmajori lakótelep szélén elhaladva meglévő utcák fölhasználásával vezet a nyomvonal a HÉV végállomás felé. Ez lehetővé teszi, hogy a Bükkös-patak parti nyomvonalon haladók a HÉV irányába tudjanak közlekedni. Mindkét nyomvonalszakasz összekapcsolódik a Duna parton már kialakított nyomvonallal.

Kedvezményezett neve: Szentendre Város Önkormányzata
Projekt címe Szentendre, fenntartható közlekedésfejlesztése: Városi intézményrendszer és a HÉV kerékpáros összekötése, I. ütem
A támogatás összege összesen: 616.142.501 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
Önkormányzati saját forrás: 29.972.000 Ft
A projekt azonosítószáma: VEKOP-5.3.2-15-2016-00010
Projekt időtartama: 2017.07.01. – 2023.10. 31.
Projekt tartalma: Bővítési munkák: 1000 m
Építési munkák: 1780 m
Felújítás és forgalomtechnikai munkák: 4910 m
A fejlesztés szakmai koncepciója A városi hálózat alapvető része a Bükkös-patak mentén már részben kialakított nyomvonal, illetve a támogatást nyert nyomvonal-szakaszok. Ez a fölfűzi a Bükkös-patak mindkét partján elhelyezkedő lakóterületeket, sőt egy későbbi ütemben megvalósításra kerülő kerékpárforgalmi nyomvonal alakítható ki a Skanzen felé.

A Bükkös-patak parti nyomvonalhoz kapcsolódva a Püspökmajori lakótelep szélén elhaladva meglévő utcák fölhasználásával vezet a nyomvonal a HÉV végállomás felé. Ez lehetővé teszi, hogy a Bükkös-patak parti nyomvonalon haladók a HÉV irányába tudjanak közlekedni. Mindkét nyomvonalszakasz összekapcsolódik a Duna parton már kialakított nyomvonallal.

Letölthető tervdokumentáció https://ph.szentendre.hu/nextcloud/index.php/s/ioXJZAZRk9tZQbM?path=%2F
A projekt oldala https://szentendre.hu/varosreszek-kozotti-kerekparut/