2023. október 25., 11:59

A képviselő-testület októberi ülésén módosította a szentendrei lokálpatriotizmust erősítő rendeletét. A diákoknak a Szentendre Közlekedési Kártya helyett a több helyen is felhasználható Pest vármegyebérlet árát téríti meg az önkormányzat. A pedagógusok vármegyebérlet vásárlása esetén is a Szentendre Közlekedési Kártya árát igényelhetik vissza. A bérletvásárlásnál fontos figyelni arra, hogy november elsejétől a tanulóknak csak a több közlekedési lehetőséget biztosító vármegyebérlet árát finanszírozza az önkormányzat.

A képviselő-testület októberi ülésén módosította a szentendrei lokálpatriotizmus erősítéséről szóló rendeletet. Az egyik módosítás szerint november elsejétől azon szentendrei állandó lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező tanulók részére, akik a helyi tömegközlekedést Pest vármegyebérlettel veszik igénybe, az önkormányzat megtéríti a bérlet árát. Fontos tudni, hogy november elsejétől a tanulóknak a Szentendre Közlekedési Kártya árát nem, csak a vármegyebérlet árát téríti vissza az önkormányzat.

A szentendrei pedagógusok, pedagógiai asszisztensek, illetve a nevelést-oktatást segítő munkavállalók közlekedési kedvezményei is módosultak. A rendelet értelmében ugyanis azon szentendrei állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező pedagógusok, pedagógiai asszisztensek és a nevelést-oktatást segítő személyek, a Szentendre Városi Óvodák óvodapedagógusai, dajkái, pedagógiai asszisztensei és a nevelést-oktatást segítő személyek, valamint a Püspökmajor Lakótelepi Bölcsőde kisgyermeknevelői részére, akik a Szentendre Közlekedési Kártya vagy a Pest vármegyebérlet megvásárlásával a helyi tömegközlekedést veszik igénybe, a Szentendre Közlekedési Kártya költségét az önkormányzat teljes összegben, a Pest Vármegyebérlet költségét pedig a Szentendre Közlekedési Kártya árának összegéig téríti meg.

Mindkét módosítás november elsejével lép életbe, így a novemberre szóló bérletek megvásárlásánál mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak érdemes a többcélúan felhasználható Pest vármegyebérlet megvásárlásán elgondolkodni.

Pest vármegyebérlet (diák): 945 Ft/hó
Pest vármegyebérlet (felnőtt): 5.500 Ft/hó

A Szentendre Közlekedési Kártya és/vagy a Pest vármegyebérlet díjának visszatérítésére három havonta kerül sor. Az igénylést negyedévente; április 15-ig, július 15-ig, október 15-ig és január 15-ig kell benyújtani. A lejárt, eredeti kártyákat meg kell őrizni és az alább részletezett dokumentumokkal együtt kell postai úton benyújtani az önkormányzat hivatalának iktatójába (Városház tér 3.), illetve személyesen a Városi Ügyfélszolgálaton (Duna korzó 25.), Szentendre Közlekedési Kártya felirattal ellátott borítékban. A visszafizetés a kérelemben megadott bankszámlaszámra a benyújtási határidőt követő hó elején történik. A határidőn túl benyújtott igénylések nem kerülnek elbírálásra.

A kérelem benyújtásához szükséges dokumentumok:

  • a kérelmező lakcímkártyájának a személyi azonosítót nem tartalmazó oldalának fénymásolata, amellyel igazolja, hogy szentendrei állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik
  • a kérelmező diákigazolványának, pedagógusigazolásának vagy pedagógusigazolványának másolata, amellyel igazolja, hogy jogosult a költségtérítésre
  • kitöltött, aláírt, Kérelem nevű nyomtatvány– 18 év alatti kiskorú esetén a törvényes képviselő aláírásával ellátva
  • a lejárt Szentendre Közlekedési Kártya eredeti példánya
  • online vásárlás esetén hiteles dokumentáció a kártya meglétéről

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)

Kapcsolódó cikkünk:

Ingyen utazhatnak a buszon a szentendrei diákok és pedagógusok