2023. január 6., 14:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2023. január 9-től a szokásos nyitvatartási rend szerint ismét várja a sportolókat, úszni vágyókat a V8.  Hétköznapokon az uszoda reggel hattól este kilencig, a wellness délután kettőtől este kilencig, hétvégén és ünnepnapokon az uszoda reggel nyolctól este hét óráig, a wellness pedig délelőtt tíz órától este hét óráig tart nyitva. Az összefogásnak köszönhetően a szentendrei uszoda az első negyedévben biztosan nyitva tart, de az energiatakarékossági intézkedésekkel és a támogatói kör fennmaradása esetén jó esély van arra, hogy egész évben üzemelhessen a V8.

Az uszoda működéséhez tavaly az év utolsó három hónapjában 93 millió forint plusz támogatást kellett biztosítania az önkormányzatnak – erről októberben döntött a testület. Decemberben pedig azt követően, hogy a honvédelmi tárca is beszállt a V8 támogatásába, a széleskörű összefogásnak köszönhetően már arról dönthettek a képviselők, hogy az első negyedévben a város biztosan működteti az uszodát.

A képviselő-testület az uszoda 2023. első negyedéves üzleti és üzemeltetési tervét hagyta jóvá. Ebben az önkormányzat tehervállalása mellett az egyesületek mintegy duplájára emelt sávbérleti díjával és a Honvédelmi Minisztérium támogatásával számoltak, valamint azzal is kalkuláltak, hogy a Városi Szolgáltató lemondott a távhő alapdíjemelésről. Mivel a honvédelmi tárca is negyedévente határozza meg az energiaköltség támogatását, ezért a képviselő-testület is negyedévente tárgyalja majd az uszoda üzemeltetését és finanszírozhatóságát.

– Ha szigorúan betartjuk az energiatakarékossági intézkedéseinket, és megmarad az uszoda működése melletti összefogás, akkor jó esély van arra, hogy egész évben nyitva tarthat a V8 – mondta Juhász László, a V8 uszoda és szabadidőközpont ügyvezető igazgatója.

Annak ellenére, hogy a Váci tankerület nem finanszírozza az iskolai úszásoktatást, a V8 változatlanul biztosítja a szentendrei iskolák számára az úszásoktatás feltételeit. Az év végi szünet után január 9-én, hétfőn újranyitó uszoda és a wellness a tavaly szeptemberben kihirdetett árakon várja a sportolókat és úszni vágyókat.

Az uszoda energetikailag korszerűtlen berendezéseinek felújítása is megkezdődik, várhatóan 2023 tavaszától Szentendre Város Önkormányzata, az OTP, a KOPÉ SE, a Magyar Vízilabda Szövetség és a V8 között létrejött megállapodás keretében.

A város és az uszoda vezetése köszöni a szentendreiek támogatását! A V8 rendszeres látogatásával saját egészségünk megőrzése mellett az uszoda fenntarthatóságához is hozzájárulunk.

(Borítókép: Isza Ferenc / Szentendre.hu)