2021. december 20., 17:56
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
2022-ben a város Hatósági Irodája továbbra is folytatja a közterületen engedély nélkül elhelyezett kövek és egyéb útakadályok felszámolását. A Hatósági Iroda köszöni a lakosság együttműködését!
A biztonságos közlekedés érdekében idén ősszel indított akció eredményeképpen – a felszólító levelek átvételét követően – eddig mintegy hatvan ingatlan elől távolították el az ingatlantulajdonosok az akadályokat. A december, január hónapban várható síkosságmentesítés és hóeltakarítás gördülékenysége érdekében a Hatósági Iroda továbbra is a lakosság együttműködését kéri az utak tisztítását gátló, gyakran veszélyes akadályok eltávolítása érdekében. Pilis Dániel alpolgármester támogatása mellett Jámbor Ferenc, a SZERI (Szentendrei Rendészeti Igazgatóság) igazgatója heti rendszerességgel biztosítja a felderítést és az ellenőrzési feladatokat.
Az akcióval kapcsolatos korábbi cikkünkben adott tájékoztatáshoz hasonlóan – az iroda közlése szerint –, büntetés kiszabására eddig nem került sor.
Lakossági bejelentések mentén, valamint az iroda munkatársának szúrópróba-szerű bejárása során tapasztalt szabálytalanságok alapján a következő hetekben az alábbi körzetekben és utcákban várható ellenőrzés:
  • 1. körzet: Kör utca, Palánta utca
  • 3. körzet: Árpád utca
  • 9. körzet: Csányi utca, Pinty utca, Szélkerék utca, Vanília utca
  • 10. körzet: Berkenye utca, Csalogány utca, Csóka utca, Napos sétány
A Hatósági Iroda köszöni a lakosság együttműködését.
(Borítóképünk a Szélkerék utcában készült.)