2023. május 12., 13:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hamarosan megkezdődhet a 2021-ben leégett szentendrei Spar áruház újjáépítése. Az engedélyezési eljárás elindult, de a megvalósításhoz szükség van a plázabizottság hozzájárulására is. Ennek megszerzése érdekében a képviselő-testület támogató állásfoglalást fogadott el. Fülöp Zsolt polgármester bejelentette, online petíciót indított, hogy a kérelemhez csatlakozhasson minden szentendrei és a járásban élő polgár.

Május 8-án elindult a szentendrei Spar építési engedélyezési eljárása, miután márciusban Szentendre Város Önkormányzata és a Spar Magyarország Kft. aláírta a megállapodást a leégett áruház újjáépítéséről. A kivitelezési tervek készülőben vannak, a terület régészeti feltárása nemsokára megkezdődik, az építési engedélyt azonban csak akkor adják ki, ha a a kormány által létrehozott, és a kereskedelmi beruházások engedélyezéséről döntő plázabizottság is hozzájárul a beruházáshoz.

A képviselő-testület áprilisi ülésén egyhangú állásfoglalásban kérte ezt a hozzájárulást, Fülöp Zsolt polgármester pedig ugyanazon a napon petíciót indított, hogy a lakosság is kifejezhesse támogatását. Eddig közel hatszázan írták alá, túlnyomó többségük szentendrei lakos, akiknek hiányzik a tömegközlekedéshez közel eső, illetve gyalogosan is megközelíthető vásárlási lehetőség. A tervek szerint a petíciót el fogják juttatni a döntéshozóknak, remélve a gyors és pozitív elbírálást.

Ha még nem írta alá, és csatlakozna Ön is, ezen a linken találja a petíciót.

Ha minden jól megy, augusztus végére meglesz az építési engedély, és jövőre már vásárolhatunk is az újjászületett üzletben.

Friss információk, előzmények tematikus aloldalunkon:
minden, amit a Spar-projektről tudni kell!