2023. március 29., 18:52
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szerdán délután öt órakor, a szentendrei városháza dísztermében aláírták a 2021 tavaszán leégett SPAR-áruház újjáépítésével, illetve környezetének fejlesztésével kapcsolatos szerződést.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. nevében Heiszler Gabriella elnök-ügyvezető igazgató, Egyházy Tibor hálózatfejlesztési és ingatlangazdálkodási vezető, Szentendre Város Önkormányzata nevében pedig Fülöp Zsolt polgármester látta el kézjegyével a beruházási, valamint a ráépítési és a földhasználati és parkolóhasználati jogot alapító szerződést.

Az első, sikertelen pályázatot követően múlt év őszén kiírt második pályázatra érvényes és sikeres pályázatot adott be a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A tíz évre tervezett komplex fejlesztés első lépcsőjeként – a leégett építmény csonkjainak elbontását követően – az élelmiszeráruház épül meg, valamint a hozzá tartozó mélygarázs és a felszíni parkolók. A fejlesztési területet határoló Vasúti villasoron járda épül, zebrát alakítanak ki, és fásításra is sor kerül.

„A SPAR Magyarország számára kiemelt fontosságú a várossal közös beruházás. Szentendre a Dunakanyar kapujaként vonzó turisztikai célpont, ezért örömmel tölt el bennünket, hogy hamarosan elindulhat a SPAR ezen fejlesztése. Terveink szerint az itt felépülő áruházunk példaértékű megvalósítása lesz a vállalat által képviselt minőségi kiskereskedelemnek nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi összehasonlításban is. A célunk az, hogy az itt élők és a városba látogatók számára a legmagasabb szintű vásárlási élményt biztosítsuk az újjáépülő áruházban” – hangsúlyozta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. elnök-ügyvezetője.

„A város önkormányzatának határozott szándéka, hogy a mostani fejlesztést folytassa. Annál is inkább, mert a tavaly ősszel, a Lázár János építési és közlekedési miniszterrel folytatott tárgyaláson a tárcavezető jelezte – a mostani fejlesztési területtel határos – HÉV-állomás felújításával kapcsolatos tervezési folyamatba bevonják az érintett önkormányzatokat. A miniszter a jelenlegi beruházást is támogatásáról biztosította. A mostani, illetve a további fejlesztések célja, hogy a Szentendrére – HÉV-vel vagy közúton – érkezőket a városképhez illeszkedő környezet fogadja, ahol a helyi látnivalókról, a városi programokról szóló részletes információkhoz juthatnak, a helybéliek pedig kulturált bevásárló- és szolgáltatóközpontban intézhessék ügyeiket” – emelte ki a beruházás kapcsán Fülöp Zsolt polgármester.

Fotó: Isza Ferenc / Szentendre.hu