2019. november 30., 10:55
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

November közepén megkezdődött a téli útüzemeltetés időszaka a Városi Szolgáltató NZrt-nél. A VSz nyolc, GPS nyomkövetővel ellátott munkagéppel készül az utak takarítására és síkosságmentesítésére. A munkát hódiszpécser irányítja. 

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. és alvállalkozója felkészült a télre és a télies útviszonyok kezelésére. November 15-én indult a téli útüzemeltetés időszaka, amelyhez 8 munkagép áll rendelkezésre, melyek kivétel nélkül GPS nyomkövetővel szereltek a pontos és precíz ellenőrizhetőség érdekében. A nagyobb forgalmú közutak, közintézmények az elmúlt évekhez hasonlóan – összhangban a Téli útüzemeltetési szabályzattal – prioritást élveznek a kisebb forgalmat bonyolító utcákkal szemben. (Itt tekinthető meg az utak osztályba sorolása.)

A síkosságmentesítést szakmailag jól képzett, a területet ismerő hódiszpécser irányítja (Berner László, tel.: 06-20-320-7216), a kezelésbe vont közel 300 közút, járdaszakasz és közterület síkosságmentesítése során. A Városi Szolgáltató kollégái nem csak gépi, hanem kézi erővel is dolgoznak a hidak, járdák és közterületek hóeltakarításában.

Szeretnénk felhívni a közlekedésben gépjárművel résztvevők figyelmét, hogy téli útviszonyok esetén fokozott körültekintéssel közlekedjenek, valamint gondoskodjanak gépjárművük téli útviszonyokhoz való felkészítéséről.