2023. augusztus 24., 14:17
A szentendreiek körében nagy népszerűségnek örvendő Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztiválra az idén is augusztus utolsó hétvégéjén kerül sor. Köztudott, hogy Szentendre történelmi belvárosában korlátozott számú parkolóhely van, ezért a rendezvény szervezői azt kérik, hogy aki megteheti, gyalog érkezzen a Dunakorzóra. Így nemcsak nyugodtabban, de jóval olcsóbban is közelíthető meg a rendezvény helyszíne.

Az immár tizennyolcadik alkalommal megszervezett esemény 140 programja a helyiek mellett sok vendéget is vonz Szentendrére.  Az autóval érkezőknek a szűk belvárosi utcák és lezárások miatt azt javasolják a szervezők, hogy a HÉV végállomás környékén vagy a 11-es út mentén lévő nagyparkolóban tegyék le járművüket. Ezektől a parkolóktól a belváros csak pár percnyi sétára van.

Parkolási lehetőségek

  1. Rózsakert parkoló (Dunakanyar krt. és Duna korzó sarok)
  2. Spar mögötti és melletti parkoló (Dunakanyar krt. 2.)
  3. Kossuth Lajos utca
  4. Paprikabíró utcai nagyparkoló (Paprikabíró és Dunakanyar krt. sarok)
  5. Modok Mária tér (Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárral szemben)
  6. Ady Endre út
  7. Teátrum parkoló (Rév utca 2.)

Lezárások:

  • Augusztus 24. reggel 6 órától augusztus 28. délelőtt 10 óráig a Duna korzót a Jókai utca és a Rév utca között lezárják. A megnövekedett gyalogos forgalom miatt tilos a kerékpárral, rollerrel és egyéb hasonló járművekkel való közlekedés, a járműveket kizárólag tolva lehet bevinni a rendezvény területére.
  • Augusztus 23-tól augusztus 28. délelőtt 10 óráig lezárják a Fő teret.

A július 15-ei gyertyaúsztatás rendezvényen tapasztalt parkolási káosz elkerülése érdekében a szervezők nyomatékosan kérik, hogy akik – a figyelemfelhívás ellenére – mégis gépkocsival érkeznek a belvárosba, tartsák be a parkolási szabályokat, tartsák tiszteletben a lezárásokat, a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében ne várakozzanak a mentők, tűzoltók számára kijelölt helyen. Kerékpárral, rollerrel vagy más hasonló járművel a nagy gyalogosforgalmú helyeken közlekedni tilos, a rendezvények helyszínére kizárólag tolva lehet bevinni ezeket a járműveket.

Mind a HÉV, mind a buszjáratok alkalmazkodnak a rendezvény programjaihoz, így a látogatók késői hazajutása is megoldott. Éjszakai autóbuszok 01:20-kor és 02:50-kor indulnak Szentendréről Békásmegyerre. A korábbi időpontban induló járatok a hétvégi menetrend szerint közlekednek. Az utolsó HÉV Budapestre (Batthyány térre) mindhárom napon 23:34-kor indul Szentendréről.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak a legszentendreibb fesztiválra augusztus utolsó hétvégéjén. RÉSZLETES PROGRAM >>>