2022. november 11., 14:10
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
November közepétől március közepéig tart a téli útüzemeltetés időszaka a Városi Szolgáltató NZrt.-nél. A VSz nyolc, GPS nyomkövetővel ellátott munkagéppel készül az utak takarítására és síkosságmentesítésére. A munkát hódiszpécser irányítja. 

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. és alvállalkozója felkészült a télre és a télies útviszonyok kezelésére. November 15-én nyolc darab – a pontos és precíz ellenőrizhetőség érdekében GPS nyomkövetővel felszerelt – munkagéppel indul a téli útüzemeltetés időszaka. A nagyobb forgalmú közutak, közintézmények az elmúlt évekhez hasonlóan – összhangban a Téli útüzemeltetési szabályzattal – prioritást élveznek a kisebb forgalommal bíró utcákkal szemben. (Itt tekinthető meg az utak osztályba sorolása.) (A Szentlászlói és a Sztaravodai út, valamint a 11-es főút hóeltakarítása és síkosságmentesítése a Magyar Közút NZrt. hatáskörébe tartozik.)

A síkosságmentesítést szakmailag jól képzett, a területet ismerő hódiszpécser irányítja (Berner László, tel.: 06-20-320-7216), a kezelésbe vont közel 300 közút, járdaszakasz és közterület síkosságmentesítése során. A Városi Szolgáltató kollégái nem csak gépi, hanem kézi erővel is dolgoznak a hidak, járdák és közterületek hóeltakarításában.

Kérjük a közlekedésben gépjárművel résztvevőket, hogy téli útviszonyok esetén fokozott körültekintéssel közlekedjenek, valamint gondoskodjanak gépjárművük téli útviszonyokhoz való felkészítéséről.

Felhívjuk figyelmüket a téli útüzem idejére vonatkozó megállást, várakozást tiltó táblákra. Ezek azért fontosak, hogy szükség esetén elférjen az úton a hókotró, valamint, hogy a hótömeg, amit a hókotró maga előtt tol, ne tegyen kárt a parkoló gépjárművekben.

Továbbá felhívjuk figyelmüket, hogy az ingatlanok előtt a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés az ingatlantulajdonosok kötelezettsége. Kérjük, gondoskodjanak a járdák tisztán tartásáról!

Köszönjük együttműködésüket!