2022. március 2., 16:23

Márciusban három eseményt szervez a város vezetése annak érdekében, hogy az érdeklődők közösen megfogalmazhassák és kicserélhessék a gondolataikat arról, hogy ki milyen célra hasznosítaná a volt Spar áruház területét, milyen közösségi és zöld tereket, illetve milyen közlekedést látna szívesen a környéken.

A szentendrei önkormányzat folytatja a 2019-ben megkezdett folyamatot, és a várost, az itt élők életét jelentősen befolyásoló eseményekről, beruházásokról kikéri a lakosság véleményét.

Személyes találkozás és párbeszéd – március 10-én, 17-én és 24-én

Decemberben online és nyomtatott kérdőívekre alapozott felméréssel szondázta meg az önkormányzat a helyi közvéleményt. Márciusban pedig egy újszerű, párbeszédnek teret nyitó, interaktív eseménysorozat – úgynevezett Közösségi Kávéház – formájában vonja be a szentendreieket a közös gondolkodásba arról, hogy milyen fejlesztések képzelhetők el és valósíthatók meg a 2021 áprilisában leégett Spar áruház helyén.

– A kérdőívekben megfogalmazott lakossági igények elemzését követően most jutottunk el a szentendrei lakosság bevonásában oda, hogy a város sorsa iránt érdeklődőkkel, illetve az érintett szakemberekkel közösen döntsünk arról, merre tovább – mondta a Szentendre.hu-nak Fülöp Zsolt polgármester.

Épületek, zöld felületek, közlekedési koncepciók

A Városháza dísztermében megrendezendő három program során kikristályosodó szempontokat a beruházó kiválasztása, a tervek megalkotása és azok egyeztetése során használja majd fel a városvezetés. 

Az első alkalommal, március 10-én, csütörtökön este hat órától arról folyik majd a beszélgetés, hogy milyen jellegű beruházást, milyen épületet szeretnének a szentendreiek. Az is kiderül majd, milyenek egyáltalán a lehetőségek.

Az egy héttel később, március 17-én, este hatkor kezdődő második alkalommal arról mondhatja el a véleményét minden résztvevő, vajon milyen közlekedést szeretnének, illetve hogy milyen lehetőségek között lehet választani?

A március 24-ei záróeseményen egyebek mellett a közösségi terek, a zöld felületek kialakításának lehetőségeiről lesz szó. A párbeszéd során kialakuló ötletekből és javaslatokból összeálló szempontrendszert a fejlesztést megvalósító beruházó pályáztatási folyamatában, majd később a részletes tervek egyeztetése során használja fel a városvezetés.

Mivel vár a Közösségi Kávéház?

A Közösségi Kávéház a fejlesztések, és különösen a közösségi tervezések világában ismert, együttműködésen alapuló nagycsoportos közös gondolkodást elősegítő módszer, amely lehetővé teszi, hogy a résztvevők kreatív formában, oldott hangulatban fejthessék ki véleményüket. Több asztalnál helyet foglalva a felvetődött kérdésekkel kapcsolatban elmondhatják érveiket, ezeket kulcsszavakkal és ábrákkal gazdagíthatják, meghallgathatják mások véleményét, és így, a különböző nézőpontok áttekintésével alakulhat ki a közösségi vélemény. Fontos, hogy az asztalok közönsége cserélődik egymással, aminek köszönhetően mindenki megismerheti az összes többi résztvevő véleményét, és így valódi közösségi döntés születhet a megtárgyalt témákról.  A formálódó gondolatokat a helyszínen születő grafikus jegyzetelés követi és összegzi. Ezeket a vázlatokat és grafikus jegyzeteket utólag a városi honlapon megosztjuk.

Ezzel az élménnyel vár minden érdeklődőt Szentendre Közösségi Kávéháza. Lesz minden, ami egy jó kávéháztól elvárható: finom pogácsa, kávé és nyitott emberek.

Az eseményhez egy-egy alkalommal mintegy negyven aktív résztvevő kapcsolódhat. Részvételi szándékát, kérjük jelezze: ITT!

(Borítókép forrása: Sessionlab.com)

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.