2022. június 9., 11:46
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Már egy hónap sincs hátra a „A Dunakanyar ékszerdoboza: Szentendre” címmel megszervezett ingatlanbefektetői fórumon meghirdetett ingatlanfejlesztési pályázat első fordulójának július 5-én esedékes beadási határidejéig. A város vezetése három belvárosi önkormányzati ingatlan hasznosítására vár ajánlatot a befektetőktől.

Az önkormányzat márciusban szervezte meg azt a nagy érdeklődést kiváltó fórumot, amelyen hat önkormányzati ingatlan hasznosítására keresett partnert. A képviselő-testület ugyanis a felelős vagyongazdálkodás jegyében nem akarja kiárusítani a „családi ezüstöt”, azaz a város ingatlanvagyonát, hanem a januárban elfogadott vagyongazdálkodási koncepciónak megfelelően az eladás helyett az önkormányzat tulajdonjogának megőrzésével a hosszútávú hasznosítási, fejlesztési együttműködések lehetőségeit keresi.

A márciusban bemutatott hat önkormányzati ingatlan közül három hasznosítására (Fő tér 11. , Fő tér 16. és  Dumtsa Jenő utca 9. ) május 12-én írt ki pályázatot a város. Az ezen ingatlanok haszonosítására ajánlatot tevőknek július 5-én 10 óráig van lehetőségük beadni pályázatukat. A pályázati kiírások letölthetők a www.szentendre.hu/ingatlanportal oldalról. Pályázatokkal kapcsolatos kérdés esetén a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodájának munkatársai állnak rendelkezésükre a vagyongazdalkodas@szentendre.hu e-mail címen.

A pályázat második fordulójára várhatóan szeptemberben kerül majd sor, a harmadikra pedig minden valószínűség szerint a jövő év elején.

Aki azonban a májusban meghirdetett ingatlanok valamelyikét szeretné hosszabb időre bérbe venni, rendelkezik határozott elképzeléssel, hogy milyen funkciót tud elképzelni az ingatlan hasznosítására, az a pályázattal kapcsolatos minden szükséges információt tartalmazó pályázati kiírást átveheti a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodáján, a Városi Ügyfélszolgálati Irodán, illetve az letölthető a www.szentendre.hu/ingatlanportal oldalról.

Tájékoztatás telefonon: 26/785-057, 26/785-087

Fő tér 11.: Felhívás, részletes pályázati kiírás, adatlap, pályázó nyilatkozata >>

Fő tér 16.: Felhívás, részletes pályázati kiírás, adatlap, pályázó nyilatkozata >>

Dumtsa Jenő u. 9.: Felhívás, részletes pályázati kiírás, adatlap, pályázó nyilatkozata >>