2023. június 14., 09:28

Az önkormányzat – még az energiaválság kitörése előtt indított – energetikai programjának részeként energetikai tanácsadó iroda nyílt a városban. A RenoPont Szentendre irodában csütörtökönként ingyenes tanácsokat kaphatnak az energetikai felújításra készülők.

Amint arról már korábban is beszámoltunk, március 9. óta várja az érdeklődőket a RenoPont Szentendre energetikai tanácsadó iroda a Duna korzó 25. szám alatt működő városi ügyfélszolgálat épületében. Az irodában csütörtökönként délután kettő és este nyolc óra között szakképzett tanácsadó várja azokat, akik a magasba ugrott energiaárak miatt, vagy egyéb okból lakásuk energetikai korszerűsítésére készülnek.

Az irodába látogatók választ kaphatnak az energetikai felújításokkal kapcsolatos általános kérdéseikre, de konkrét ügyekben is segítségre számíthatnak. Különösen, ha a tanácsért folyamodó magával hozza az épület terveit, esetleg a gépészeti rendszer leírását vagy fényképet arról.

A RenoPont iroda ingyenes tanácsadási szolgáltatására online felületen lehet jelentkezni, ahol akár online, akár személyes találkozó is kérhető. Az időpont foglaláshoz először regisztrálni kell a RenoPont központi oldalán, majd – nevét, e-mail címét és telefonszámát megadva – választhat az érdeklődő, hogy a szentendrei vagy esetleg egy másik irodában, illetve hogy milyen ügyben, online szeretne információt kapni, vagy inkább befáradna az irodába.

A RenoPont iroda megnyitása része az önkormányzat energetikai koncepciójának, amely már az energiaválság előtt az energiatakarékosság szem előtt tartásával született. A program részeként a válság kitörését követően jelentősen csökkentették az önkormányzat, intézményei és vállalkozásai energiafogyasztását.