2023. december 7., 13:23

A Városi Szolgáltató NZrt. és az alvállalkozó munkatársai GPS nyomkövetővel ellátott munkagépekkel dolgoznak a városban hajnal óta. A téli útüzemeltetési szabályzatban meghatározott sorrend szerint haladnak végig a város üzemeltetésében lévő utcákon. 

A nagyobb forgalmú közutak, a közintézményekhez vezető utak prioritást élveznek a kisebb forgalommal bíró utcákkal szemben. (A város kezelésében lévő közutak osztályba sorolását  tartalmazó táblázat ITT elérhető. Az I-es osztályba sorolt utaknál kezdik a hóeltakarítást haladva a IV-es osztályba sorolt utcák felé.)

A Szentlászlói és a Sztaravodai út, valamint a 11-es főút hóeltakarítása és síkosságmentesítése a Magyar Közút NZrt. hatáskörébe tartozik. Bejelentést lehet tenni a Magyar Közút weboldalán, ITT.

A síkosságmentesítést szakmailag jól képzett, a területet ismerő hódiszpécser irányítja (Berner László, tel.: 06-20-320-7216) a mintegy háromszáz közút, járdaszakasz és közterület síkosságmentesítése során. A Városi Szolgáltató munkatársai nemcsak gépi, hanem kézi erővel is dolgoznak a hidak, járdák és közterületek hóeltakarításában.

  • Kérjük a járművezetőket, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel közlekedjenek, gondoskodjanak gépjárművük téli útviszonyoknak megfelelő felkészítéséről.
  • Felhívjuk figyelmüket a téli útüzem idejére vonatkozó megállást, várakozást tiltó táblákra. Ezek azért fontosak, hogy szükség esetén elférjen az úton a hókotró, valamint, hogy a hótömeg, amit a hókotró maga előtt tol, ne tegyen kárt a parkoló gépjárművekben.
  • Az ingatlanok előtt a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés az ingatlantulajdonosok kötelezettsége. Felhívjuk az ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy a síkosságmentesítés során jogszabály tiltja a só használatát, csak környezetbarát síkosságmentesítők használhatók. Kérjük, gondoskodjanak a járdák tisztántartásáról!

(Borítókép: Bellai László / Szentendre.hu)