2020. június 15., 11:51

Július 1-től folytatja a márciusban megkezdett füstgenerátoros ellenőrzést a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. a csatornahálózaton. Az ellenőrzés során füstöléses eljárással az ingatlanokon belüli csapadékvíz elhelyezés szabályszerűségét vizsgálják. A cél, hogy a csapadékvíz közcsatornába történő illegális bevezetését felderítsék, a város egyes területein előforduló szennyvízkiöntések megszüntetése érdekében.

A járványügyi helyzet okozta szigorítások enyhülésével a DMRV Zrt. folytatja Szentendrén a korábban megkezdett, majd a kialakult körülmények miatt felfüggesztett füstgenerátoros csatornahálózat-ellenőrzést. A társaság az illegális csatornabekötések ellenőrzését – amennyiben váratlan akadály nem gátolja ezt  – 2020. július 1-jével tervezi folytatni azon területeken, ahol ez még nem történt meg.

A már korábban felderített, de a járványügyi helyzetre tekintettel ki nem küldött felszólítások postázását a DMRV megkezdi a felhasználók részére.

Az alkalmazott füstadalék nem tartalmaz veszélyesnek minősülő anyagot, vagy a koncentrációja nem éri el a vonatkozó jogszabályban meghatározott mértéket. A keveréknek nincs egyéb ismert egészség- vagy környezetkárosító hatása. A FÜSTFOLYADÉKRÓL BŐVEBBEN EZEN A LINKEN OLVASHAT.