2023. augusztus 1., 09:29
A Püspökmajor Lakótelepi Bölcsőde négy, a csoportokat kiszolgáló vizes és átadó helyiségét 2019-től folyamatosan újították fel, idénre már csak a Kis Vakond csoport helyiségei maradtak hátra. Ennek átfogó rekonstrukciója a napokban kezdődik és várhatóan augusztus 20-áig be is fejeződik.

A Bölcsőde régi épületszárnyában lévő vizes helyiségekben az 1978-as átadás óta átfogó felújítás nem volt. 2019-től egy-egy mosdóhelyiség korszerűsítésére mintegy hét–tízmillió forintot költött az önkormányzat.

A jelenlegi bruttó közel 14,5 millió forintos felújítás során a csoportot kiszolgáló két helyiségben a szenny- és vízvezeték, az elektromos hálózat teljes cseréje mellett – beleértve a szerelvényeket, lámpatesteket is –, újraburkolják a falakat és a padlót. A mosdóban újjáépítik a válaszfalakat, cserélik a gyermek wc-ket, mosdókat, fürdetőt, az egyéb kiszolgáló szanitereket és a fűtőtesteket is.

A közbeszerzési pályázatot a Hő-stopp Mester Kft. nyerte, akik már nem először dolgoznak a bölcsődében és az eddigi munkáikkal is nagyon elégedett volt a bölcsődevezetés. A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda július 31-én adta át a munkaterületet, a felújítást várhatóan augusztus 20-áig befejezik. Így a nyári szünet utáni nyitására a 24-28 gyermeket fogadó Kis Vakond csoport birtokba veheti a felújított helyiségeket.