2024. április 22., 15:04

Izbég-Csicserkó városrészben, a Vasvári Pál utca és a Fürj utca találkozásánál a magántulajdonban lévő ingatlanon létesítendő Katolikus Óvoda építési területének körbekerítése elkezdődött. Az építkezés alatt a terület balesetveszélyes, ezért kell a területet lezárni.

Jelenleg a tüskés óriáscserjéket, bozótot távolítják el a kerítés nyomvonalában, ez a növényzet a gyerekek miatt a felépülő óvoda kertjében sem maradhatna meg.

Mint ismeretes, 2020. decemberében az önkormányzat úgy döntött, hogy támogatja az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye terveit és hozzájárul a 4–6 csoportos óvoda létesítéséhez a Vasvári Pál utca és a Fürj utca találkozásánál a Főegyházmegye tulajdonában lévő ingatlanon. (A fejlesztési terület most és korábban is magántulajdonban volt.)

A beruházóval kötött településrendezési szerződés szerint az egyház hozzájárul a két utca fejlesztéséhez, így az utcák csapadékvíz-elvezetése, szilárd útburkolatának kiépítése, közhasználatú parkolóhelyek kialakítása válik lehetővé.

Ezen felül a Főegyházmegye a terület zöldfelületének fejlesztését is vállalta: a parkosítással, a többszintes zöldfelületeket kialakításával, fák, bokrok ültetésével a terület ökológiailag értékesebbé válik, mint a jelenlegi, ahogy azt szakemberek megállapították.

A magánterületen az építkezés megkezdéséhez szükséges elektromos csatlakozási pontot és a tűzcsapot már korábban kiépítették. A Főegyházmegye az építkezés várható ütemezéséről részletesen tájékoztatni fogja az önkormányzatot, amelyet a város hivatalos web- és Facebook-oldalán teszünk közzé.