2021. október 29., 12:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szentendrén november első hetében, az intézményvezetőkkel és cégvezetőkkel egyeztetve születik döntés a COVID-19 elleni védőoltással kapcsolatos munkáltatói intézkedésekről és az egyéb biztonsági korlátozásokról az önkormányzatnál és intézményeinél. Október 28-án csütörtökön jelent meg a kormányrendelet arról, hogy a munkáltató fizetés nélküli szabadságra küldheti azt a dolgozót, aki nem oltatja be magát. A rendelet szerint az önkormányzati cégeknél a polgármester dönthet.

Fülöp Zsolt polgármester az önkormányzati cégekkel, intézményekkel egyeztetve hoz döntést az oltással kapcsolatos intézkedésekről november első hetében.

A munkáltató által elrendelhető oltási kötelezettség mellett döntést hoznak az intézményekbe lépéskor kötelező lázmérés, kézfertőtlenítés és maszkviselés szabályairól is.

A Gondozási Központ és hajléktalanszálló már szigorított a járványügyi szabályain. A Hajléktalanszállón nem fogadhatnak látogatót. Az idősek klubjába csak az idősgondozásban részesülők mehetnek be – lázmérés, kézfertőtlenítés mellett –, alkalmankénti klublátogatókat nem tudnak fogadni. A szociális étkeztetésben részesülők nem léphetnek be a Gondozási Központ épületébe, nekik kiadják az ételt.

Az óvodákban szerdán lépnek érvénybe a korábbiakhoz hasonló járványügyi intézkedések, ismét bevezetik a gyermekeknél a  lázmérést. Az óvodákba a szülők nem mehetnek be szerdától, beszoktatós gyerekek esetében egy szülő léphet be az intézménybe, ahol maszkot kell viselnie.

A bölcsődében keddtől kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés, egy szülő vihet be egy gyereket, a szülői átadóban egyszerre egy gyereket lehet öltöztetni. Ismét bevezetik a gyermekeknél lázmérést.

A Családsegítőben is keddtől kötelező a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés. Az ügyfélfogadást nem függesztik fel.

Képünk illusztráció, a COVID-19 első hulláma idején készült. Fotó: Bellai László