2023. augusztus 9., 13:00
A médiában az „egészség nagykövetének” is nevezett szentendrei Lakatos Péter az erőnlétet javító, kültéri sporteszközökkel ajándékozta meg a várost. Bár már napok óta használják az érdeklődők, hivatalosan augusztus 8-án adták át a Postás strand melletti edzőparkot. Az ajándék sporteszközök telepítését, műszaki engedélyeztetésének 1,4 millió Ft-os költségét az önkormányzat állta a Városi Sportalapból.

A városi sporkoncepcióba illeszkedő fejlesztés során guggoló, illetve változtatható súlyokkal ellátott fekvenyomó eszközt, valamint kombinált Street Workout – saját testsúlyos edzést lehetővé tevő, erőnlét javító – eszközt telepítettek a belvárosban.

Lakatos Péter szentendrei vállalkozó, a Kortalanul Kft. tulajdonosa az egészséges életmód, a mindennapi mozgás iránti igény felébresztése érdekében több életmódtréninget kínál, hogy minél többeket megnyerjen az életmódváltásra. A mintegy 2,5 millió forint értékű adományával a szentendreiek számára is megkönnyíti a mindennapi testmozgáshoz szükséges eszközök elérhetőségét.

A város új, ingyenes köztéri edzőparkja – remélhetőleg – sokakat ösztönöz majd a rendszeres mozgásra, újabb híveket szerezve az „egészség nagykövete” által sokat szorgalmazott életmódváltásnak.

(Fotó: Bellai László / Szentendre.hu)