2023. március 7., 11:14
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Az ivóvízhálózat rekonstrukciója miatt március 10. és április 6. között lezárják az EuroVelo kerékpárutat a Papszigeti hídtól a Derecskei utcáig tartó szakaszon. A kerékpáros-forgalmat a Papszigeti útra terelik.

Az európai uniós alapokból finanszírozott, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) által kiírt pályázaton a Duna Menti Regionális Vízműnek (DMRV) 15,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg a víziközmű hálózatok átalakítására, hatékonyságnövelő fejlesztésére. (Erről ITT írtunk korábban.) Ebből a támogatásból – több más település víziközműveinek fejlesztése mellett – Szentendrén a Kőzúzó utca és a Dunakanyar sétány ivóvízhálózatának rekonstrukciója készül el.

A kivitelező, Közmű-Alagút Zrt. tájékoztatása szerint a Kőhíd utcánál, a híd miatt az új ivóvízvezetéket az ártéren építik ki. Ezért egy 80 cm törzsátmérőjű fát ki kell vágni. Mivel ártéren történik a fakivágás, ezért az önkormányzathoz fakivágási kérelem nem érkezett. Az árterület a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság kezelésébe tartozik.

Mivel a vezeték a kerékpárút alatt, középen húzódik, így végig fel kell bontani a burkolatot. A munkák befejeztével a kerékpárút teljes szélességben fogják helyreállítani a burkolatot.

A Közmű-Alagút Zrt. a kivitelezési munkák miatt megértésüket és türelmüket kéri.