2020. szeptember 23., 23:25
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Zene Világnapján koncerttel egybekötött díjátadót szervez a Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola, 2020. október 1-jén 18:00 órai kezdettel. A járványügyi korlátozások miatt csak a díjazottak és a fellépők vehetnek részt az eseményen. Az eseményt Szentendre Város Hivatalos Facebbok-oldalán valamint a zeneiskola hivatalos Facebook-oldalán közvetítik. 

Az ünnepségen átadják a Levente-díjat és az Oltai-díjat, valamint jutalomban részesülnek a kiemelkedő eredményt elért tanulók is. A díjátadók mellett tanári koncertek színesítik az ünnepélyt.
A Levente díjat a Levente Alapítvány egy évben egyszer adja át olyan zeneiskolás növendéknek, aki sikeres felvételi vizsgát tett zeneművészeti szakgimnáziumba.  Ehhez a  díjhoz pénzjutalom jár.
Az Oltai-díjat minden évben egy olyan pedagógus kapja, aki abban az évben kiemelkedő pedagógiai munkát végzett. A díj Urbán Teréz kerámiája.
A tanulói jutalmazás legmagasabb fokát, az arany, ezüst és bronz violinkulcsokat a  kiemelkedő eredményt elért tanulók kaphatják.
A tanári koncertek műsorszámai a következők lesznek: Liszt: 6. Magyar Rapszódia, Augustin Barrios Mangore: Julia Florida, Dunántúli táncok népi hangszereken, Bach: f-moll Korál és Moszkowski: Tarantella.
A járványügyi korlátozások miatt csak a díjazottak és a fellépők vehetnek részt az eseményen. Az érdeklődők számára élőben közvetítik az ünnepséget a város és a zeneiskola Facebook-oldalán.

További részletek az iskola weboldalán.