2023. augusztus 18., 14:09

Augusztus utolsó hétvégéjén a város hagyományos nyárbúcsúztató eseményét, a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivált immár 18. alkalommal rendezi meg a Szentendrei Kulturális Központ a város kulturális intézményeinek, civil szervezeteinek, művészeti egyesületeinek és üzleti vállalkozásainak összefogásával. A rendezvény célja, hogy Szentendre megmutassa – a turizmuson túlmutatóan – valódi arcát, értékeit, egyediségét a kultúra, a művészet és a vendéglátás területén.

A legkedveltebb Házak, udvarok, házigazdák programsorozaton keretein belül idén is kinyitják üzleteik, műhelyeik, udvaraik ajtaját a szentendrei lokálpatrióták. Most is lesznek gyerekprogramok, bábelőadás, kézműveskedés, jótékonysági gumikacsa-verseny, fényfestés a Fő téren, kiállítások, GastroArt, zene és tánc. A Barlang kulturális programokkal és koncertekkel, a P’Art Mozi vetítésekkel, kiállítással és nulladik napi (augusztus 24.) filmbemutatókkal és közönségtalálkozókkal színesíti a programkínálatot. A tavalyihoz hasonlóan a fesztivál ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul, amelynek nagyszínpadán koncertet ad az Anima Sound System 30, Molnár Ferenc Caramel, a Jazzformers feat Szabó Enikő, Jónás Gabriella, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann, a Borbély Műhely és a Mörk.
Idén először kutyás jótékonysági futáson is részt vehetnek a látogatók, amelynek nevezési díjból befolyt összegéből a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületet is támogatják.

A fesztivál mindhárom napján színvonalas programok várják a Szentendrére látogató közönséget.

Jegyinformáció:
A Házak, udvarok, házigazdák programsorozat egyes rendezvényei belépőjeggyel látogathatók. Ezen programokra vonatkozó információk (belépődíj, férőhely, előzetes regisztráció) az adott esemény leírásánál olvashatók a SZÉN Facebook oldalán.
Tourinform Iroda
2000 Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.
Telefon: +36 26 317 965, +36 26 317 966
E-mail: tdm@szentendre.hu

 

KÖZLEKEDÉSI INFORMÁCIÓK

A belvárosban korlátozott számú parkolóhely áll rendelkezésre, ezért megkérünk minden kedves érdeklődőt, hogy lehetőség szerint tömegközlekedéssel vagy gyalogosan érkezzenek a rendezvényre!

A rendezvény ideje alatt a Duna korzó lezárásra kerül a Jókai utca és a Rév utca között!

Hasznos információ tömegközlekedéssel érkezőknek:
Éjszakai buszok: 1:20-kor és 2:50 kor is indul a 943-as éjszakai autóbusz Békásmegyerre. A korábbi járatok esetében a normál hétvégi menetrend a mérvadó.
Az utolsó HÉV Budapestre (Batthyány térre) mindhárom napon 23:34-kor indul Szentendréről.

Hasznos információ autóval érkezőknek:
A fesztiválra autóval érkezőknek a szűk belvárosi utcák és lezárások miatt azt javasoljuk, hogy még a városba érkezéskor, a HÉV végállomás környékén (1., 2. parkoló), vagy a 11-es út mentén lévő nagyparkolóba (4.) tegyék le járművüket. Ezektől a parkolóktól a belváros csak pár percnyi sétára van.

Parkolási lehetőségek:
1. Rózsakert parkoló (Dunyakanyar krt. és Duna korzó sarok)
2. Spar mögötti és melletti parkoló (Dunakanyar krt. 2.)
3. Kossuth Lajos utca
4. Paprikabíró utcai nagyparkoló (Paprikabíró és Dunakanyar krt. sarok)
5. Modok Mária tér (Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárral szemben)
6. Ady Endre út
7. Teátrum parkoló (Rév utca 2.)
8. Duna korzó

Díjfizetési időszak:
– március 15.–október 31., hétvégén és ünnepnapokon is, 9.00–20.00 óráig
– november 1.– március 14., hétvégén és ünnepnapokon is, 9.00–18.00 óráig

Mobilparkolási lehetőség:
Elsődleges díjfizetés parkoló automatából lehetséges, de kényelmi szolgáltatásként igénybe vehető mobiltelefonnal történő parkolás is. Erről a parkoló automaták oldalán található a mobilcégek tájékoztató matricája, illetve a parkolóhely aktuális zónakódja.

Parkolási ügyfélszolgálat elérhetőségei:
Cím: Szentendre, Duna korzó 25. I/113
Tel.: 06/26 300-407/parkolás; Email: parkolas@szentendre.hu

Az esemény támogatói: Szentendre Város Önkormányzata, Szentendrei Kulturális Központ, Nemzeti Kulturális Alap, OTP Bank