2024. február 20., 12:38

A Duna Menti Regionális Vízművek Zrt. (DMRV) a Víz Világnapja alkalmából alkotópályázatot hirdet a szolgáltatási területén élő vagy tanuló általános iskolai tanulók részére. A pályázatok beküldési határideje 2024. március 18.

A pályázat témája:
„WATER FOR PEACE – VÍZ A BÉKÉÉRT”

A Víz Világnapja idén a vízre, mint a béke eszközére fókuszál, hisz a víz békét teremthet, de konfliktusok forrása is lehet. Világszerte több mint három milliárd ember függ az országhatárokat átlépő víztől. Az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás és a Föld népességének növekedése szükségessé teszi az országokon belüli illetve az országok közötti összefogást a víz védelme és megőrzése érdekében.

A pályázat kiírója arra kéri a gyerekeket, hogy pályázatukban mutassák be, hogy ők mit tudnak tenni a takarékos vízfelhasználásért! Mik azok a tevékenységek, amelyek lakókörnyezetükben elősegítik a víz megőrzését. Milyen ötleteik, javaslataik vannak a többieknek, a felnőtteknek.

Az alkotások bármely technikával készülhetnek, (szabadkézi rajz, festmény, akvarell, montázs, kollázs stb. vagy ezek kombinációja), maximum A/3-as méretben. A pályamunkákon kérik feltüntetni az alkotó/alkotók nevét, címét, életkorát, illetve az iskola nevét és címét.

A beérkező pályamunkákat, a DMRV munkatársaiból álló zsűri előválogatása után, a társaság Facebook oldalán közzéteszik, ahol a nagyközönség szavazatai alapján alakul ki a végső sorrend. A pályamunkák közül a legjobb tizet jutalmazzák.

A beérkezett rajzokból kiállítást rendeznek a DMRV telephelyein, valamint megjelentetik a szolgáltató honlapján és Facebook oldalán is. A pályázók a beküldéssel hozzájárulnak ahhoz, hogy az alkotásokat a DMRV Zrt. saját kommunikációs céljaira szabadon felhasználja.

Beküldési határidő: 2024. március 18.
Postacím: DMRV Zrt., 2601 Vác, Pf. 96.

A pályázatról bővebb felvilágosítás kérhető a 06-20 474-0312-es telefonszámon Tóth Péter PR és Kommunikációs referenstől.