2012. november 14., 11:20
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 12 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A november 3-án megrendezett a 40. EB helyszínét az St. Pölten (Ausztria) városa adta. A versenyen a magyar válogatott igen nagy létszámban indított versenyzőket, a válogatottba való bejutáshoz először a háromfordulós magyar bajnokságon kellett bizonyítani. Ebben az évben ismét sikeresen bizonyított városunk egyik legjobb egyesülete, a Piramis SE, hiszen versenyzői nemcsak saját, de felnevezéssel felsőbb kategóriákba is bejutást nyertek. Az egyesületet képviselte még két csapatformáció is, mely a verseny egyik legrangosabb eseményének számító csapat formagyakorlatok és csapatküzdelmek. Ebből a férfi felnőtt és junior formagyakorlat kategóriákat is a Piramis Se versenyzői tették ki.

November 3-án korán reggel kezdődtek a kadet, junior, U21 korcsoportokkal. Kadet korosztályban Juhász Tamás Máté (3.kyu) és Tremmel Márton (3.kyu) karatékák 3. helyezést harcoltak ki maguknak. Majd ezt követte a junior korcsoport, ahol Bereczki Roland (2. kyu) szintén 3. helyezést szerzett, ezután következett a csapat első fénypontja, Herczeg Balázs (1.kyu) aki elsőként szerzett a magyar válogatottból Európa-bajnoki címet U21 korcsoportban.

Utána vette kezdetét az egyik legizgalmasabb csoport a felnőtt kategória, ahol a legrutinosabb versenyzők hada csapott össze. Ebben a kategóriában hazánkat képviselte Tóth Péter (1.dan), Bereczki Roland és Herczeg Balázs. A korcsoportban nagyobbnál nagyobb nevekkel, volt bajnokokkal kerültek össze, de sikerrel vették az akadályokat. Bereczki Roland több győztes mérkőzést követően búcsúzott, Tóth Péter az elmúlt évek bajnokával mérkőzve a bronz meccsen maradt alul, így 5. helyezést, míg Herczeg Balázs nagyszerű versenyzéssel 2. helyezést ért el.

Ezután kezdték meg az EB legfiatalabb versenyzői – az U14-es csoport – a gyakorlatok bemutatását. Kollár András (4.kyu) élete első EB-jén 3. helyezést ért el. A csapat versenyszámokban Ausztria és Magyarország mérhette össze erejét, míg felnőttben Portugália és Magyarország. Junior csapatunkat Tremmel Márton, Juhász Tamás Máté és Szűcs Tamás alkotta csapatnak sikerült megnyerniük a küzdelmet, így Európa-bajnoki címet érdemeltek ki. Kis idő elteltével megkezdődött a felnőtt férfi csapat versenyszám ahol Bereczki Roland, Herczeg Balázs és Tóth Péter mutathatták meg tudásukat portugálokkal szemben. A felnőtt versenyszámhoz az összes küzdőteret megállították, hogy mindenki erre a versenyszámra tudjon összpontosítani. A portugál csapat igen jó versenyzőkből állt, így nem volt könnyű dolga a fiainknak. A versenyszám nem csak a csapat formagyakorlaton múlik, hanem van a döntőknek egy második része is, a Bunkai (kata értelmezés), melyben a magyar csapat rendkívülit alakított – a nézők szava egyenesen elállt. A versenyzők kemény felkészülési munkája kifizetődött: megvédhették a tavaly megnyert Európa-bajnoki címüket!

Az idei EB remekül alakult a válogatott számára, a Piramis SE versenyzőinek pedig egyenesen fantasztikusan. Az országok közti versenyben 2. helyezést ért el országunk 11 arany-, 9 ezüst-, 13 bronzéremmel, ebből egyesületünk szerzett 3 arany-, 1 ezüst- és 4 bronzérmet. Legyünk büszkék rájuk és edzőikre!

 

A Piramis Sportegyesület várja karate, ovi torna, aerobik és testépítés iránt érdeklődőket a Piramis Fitness Klubban (Dózsa György út 8.), illetve a 20-444-3160 telefonszámon.