2016. március 11., 19:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 8 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Február utolsó hétvégéjén a szaunák nemzetközi hírű sztárja, Fabian Van Dijk tartott varázslatos programot Nynke Smiddel a V8 Szabadidőközpont és Uszoda wellness részlegében.

A holland szaunamesterek Zelenák János meghívására érkeztek városunkba, aki a V8 egyre népszerűbb szaunaprogramjait szervezi. A havonta 2-3 estét kitöltő színvonalas alkalmakra többnyire hazai fellépőket hívnak, s most nagy büszkesége az uszodának, hogy a világbajnokságokat megjárt, népszerű mester is idelátogatott. A rangos magyar szaunakultúra hírére érkezett mester, Fabian Van Dijk nemcsak a hazai wellness-élet felpezsdítését vette célul, de Michelin-csillagos szakácsként gasztronómiai különlegességeinkkel is nagy lelkesedéssel ismerkedett. Ittléte idején a szervezők házi halászléjén túl az Aranysárkány Vendéglő és a budapesti, híres-neves Náncsi néni vendéglő fogásait is megkóstolta.
Február 27-28-án, pénteken és szombaton este az egészséges ellazuláson kívül parádés műsorban volt része a szauna szerelmeseinek Szentendrén. „A mester, mint Prométheusz, két lángoló jéglabdával érkezett, s angol nyelven köszöntötte a vendégeket, majd felvillantak a fények, elindult a zene… többektől hallottam, ez volt életük eddigi legnagyobb szaunaélménye” – meséli Zelenák János a különleges estéről, majd hozzáteszi: „Nagy öröm számomra, hogy a V8-ban kialakított, nemzetközi elvárásoknak megfelelő mesterszaunába a legrangosabb előadókat is meghívhatjuk. A 40 négyzetméteres szauna, a kellékek, a technika, a kályha, a fények az országban egyedülálló színvonallal várják a szauna megszállottjait. Hamarosan elindítjuk itt szaunamester-képzésünket, melyet a szentendreiek féláron végezhetnek, s március 8-án itt rendezzük meg a hazai szaunamesterek első országos találkozóját. A szeptemberi, Németországban megrendezésre kerülő AufgussWM szaunamesterek világbajnokságának a hazai kvalifikációs versenye – először hazánkban – szintén itt, Szentendrén, a V8-ban lesz, július 15. és 17. között.”
A V8 wellnessben péntekenként 17:20-kor és vasárnap 16:20-kor kezdődő szaunaprogramokra az Aufguss Masters Hungary Facebook-oldalán lehet jelentkezni: https://www.facebook.com/aufguss.hu.
Az alkalmakon az egészséges szaunázás szabályainak megfelelően, fürdőruha nélkül, szaunalepedővel vagy anélkül lehet részt venni. A szaunaprogramokon nemcsak a nemek, de a korosztályok is vegyesek, a szervezők örömmel látják, hogy egyre több fiatal választja hétvégére ezt a vidám, feltöltő, egészséges programot. Az idén a Tv2 és a Hír Tv stábja is forgatott a V8 mesterszaunájában, a szervezők kedvcsinálónak ezeket is feltöltötték közösségi oldalukra. Érdemes megnézni!

szaunaFabian_van_Dijk

szauna

szauna5