2015. szeptember 23., 17:17

Drégely Miklós, a V8 Uszoda és Szabadidőközpont nemrégiben kinevezett igazgatója fórumra, vagyis inkább közös beszélgetésre hívta a szentendreieket, hogy oldott hangulatban beszéljék meg az uszoda dolgait, hogy megismerje a lakosok igényeit, javaslatait, ötleteit, hogy ez alapján alakíthassák ki az irányvonalat. Rövid bemutatkozásában elmondta, hogy kereskedői pályáról érkezett, és az uszodát is úgy tekinti, mint egy terméket, amit el kell adni. Meglepve tapasztalta, sokan még mindig nem tudják, milyen szolgáltatások, szórakozási lehetőségek vannak az épületkomplexumban.

Kérdések és válaszok
A kérdések elsősorban a különféle kedvezményekre vonatkoztak: felnőttek vásárolhatnak-e reggeli és esti időszakokban kedvezményes úszójegyet, kaphatnak-e kedvezményt a helyi lakosok, illetve kifejezetten a püspökmajoriak. Lehetséges-e a napijegy megosztása úgy, hogy csak az úszást, vagy csak a szaunát vegyék igénybe. Tervezik-e csúszda építését, lesz-e továbbra is mozi a tetőtéren?
Panasz érkezett a parkolás miatt egy közeli társasház lakójától, aki elmondta, hogy a lakók nem tudnak a házuk előtt parkolni, teljes a káosz, az autók összevissza állnak meg, sokszor két helyet is elfoglalva, beállnak a feljáró elé is. Kérte, hogy legalább felfestéssel jelöljék ki, hogy hova és hogyan álljanak az autók.

Az igazgató elmondta, hogy a csúszda fizikailag nem kivitelezhető, csak a tanmedencéhez lehetne érkeztetni, de az kicsi hozzá. Jelenleg nyugdíjasoknak van lehetőségük kedvezményes bérletet venni a délelőtti órákban, de már kidolgozás alatt van a délutáni és esti kedvezményes úszójegy 1-1,5 órás időtartamra. A reggeli úszásra még felmérik az igényt. Az a cél, hogy az uszoda tele legyen csúcsidőn kívül is.
A napijegy megosztásával kapcsolatban elmondta, hogy átgondolják. A szauna és a wellnes nem különválasztható, az úszástól viszont függetleníthető. Dolgoznak azon, hogy szentendrei lakcímkártyával rendelkezők kapjanak jelentős kedvezményt, de külön a püspökmajoriak számára technikailag megoldhatatlan lenne.
Felhívta a figyelmet, hogy vannak olyan időszakok – reggel 8 után és délután 2-től 5-ig –, amikor nincs lakossági úszópálya, öt órától viszont két sáv biztosan a lakosok rendelkezésre áll. Elmondta, hogy az önkormányzat megrendelésére fogadja az uszoda az iskolásokat, amellyel közfeladatot lát el. A kötelező úszásoktatás a gyerekek számára ingyenes. Több mint 600 iskolás gyerek jár ide, a kieső bevételt az önkormányzat kompenzálja.
A parkolással kapcsolatban elmondta, hogy a felfestés valószínűleg megoldható, szorgalmazni fogja, mert egyetért vele. Az uszoda mélygarázsában mindig van hely, az első óra ingyenes, utána 200 Ft óránként, ami szerinte nagyon baráti ár. A parkolást a Kálvária úton, az uszoda előtt is szeretné megoldani. Azzal nem értett egyet, hogy a mélygarázsban ingyenes legyen a parkolás, de elképzelhető, hogy az egy órát másfélre bővítik. Hozzátette, hogy a nyári mozielőadásokat feltétlenül megtartják, sőt szeretnének év közben is vetítéseket szervezni.
Mint mondta, az uszodát életben kell tartani, minden forint számít, és mindent megtesznek azért, hogy az önkormányzatnak a lehető legkevesebb támogatást kelljen nyújtania.

Mobilfal, profi szauna
A fórumon részt vevők alapvetően elégedettek voltak az uszoda szolgáltatásaival, bár a kapacitását kevesellték. Az igazgató szerint gondot okoz, hogy a medence 33 méteres, jobb lenne, ha 50 vagy 25 méteres lenne, ráadásul a medence szélessége sem éri el a 25 métert, hogy keresztben lehessen úszni, ezért hivatalos versenyeket sem lehet rendezni. Többen javasolták a más uszodákban már bevált módszert, a mobilfalat, amellyel 25 méteresre lehet szűkíteni a medencét.
Az igazgató örömmel újságolta, hogy egy hónapon belül elkészül az új szauna, amely talán a legnagyobb lesz hazánkban. Esti és délutáni programok lesznek szaunamesterek vezetésével. Tervezik az előtér átalakítását is.
Az egyik úszóegyesületben versenyző gyermek édesapja elmondta, hogy ezek a gyerekek nagyon tehetségesek, van köztük országos bajnok is, és szerinte nagyobb figyelmet kellene kapniuk a kiemelkedő eredményeket elérő egyesületeknek, és az igazgatónak reálisan elbírálnia a pályaigényeket, mert van olyan egyesület, amelyik nem tudja kihasználni a kapott pályát. Az igazgató szerint mindent megtesznek azért, hogy mindenki a lehető legkevésbé legyen elégedetlen, de a medence kapacitása véges, az egyesületi igények túlnőtték az uszodát. Ekkor bekapcsolódott a beszélgetésbe egy 18. kerületben élő szakember, akihez a kerület három uszodája is tartozik, és elmondta, hogy náluk ezt a problémát úgy oldották meg, hogy az önkormányzat átvette a terepet, saját úszóegyesületet alapított, és azóta rend és fegyelem van. Drégely Miklós szerint is ez lenne a logikus irány.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ked 05

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
ked 05

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.