2021. július 28., 17:04
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Szentendre és Térsége TDM Nonprofit Kft. és civilek összefogásával valósult meg a „Legyen a vendégünk!” projekt keretében kihelyezett nyugágyak telepítése a Lázár Cár tér és a Péter Pál utca közötti szakaszon.

Lőrincz Ágnes, a szentendrei Turisztikai Desztinációs Menedzsment ügyvezetője elmondta, hogy régóta dédelgetett álmuk vált valóra a pihenőszékek kihelyezésével. A korábbi TDM ügyvezetővel és Erdész Lászlóval  gyakran ötleteltek, finomították az elképzelés részleteit. Az iroda költségvetése azonban nem tudott erre forrást biztosítani, így helyi vállalkozók finanszírozásával született meg a projekt, melyhez az iroda biztosította a területfoglalási engedélyek beszerzését. Az eredeti elgondolás szerint telepíteni kívánt 40-50 ülőalkalmatosság helyett jelenleg 104 darab pihenőszék áll rendelkezésre, melyek száma vélhetően tovább fog bővülni. A kültéri bútorok feliratozását is helyi vállalkozóra bízták, azok értéke nyomtatással együtt, egyenként 13.000 Ft. A nyugszékek időjárástól függően használhatók, azokra  éjszakánként biztonsági őr vigyáz.
A már most is nagy népszerűségnek örvendő pihenőszékeket a tervek szerint jövőre is kihelyezik.
A TDM iroda igen gyümölcsöző kapcsolatot ápol a helyi vállalkozókkal, így nem csak a fenti projekt, hanem a Ferenczy köz és a Kívánságok terének megszépülése is hasonló, civil összefogással valósult meg.
Kérjük kíméljék a székeket, vigyázzanak azokra, hogy minél több örömöt leljenek bennük a megpihenni vágyó szentendrei és idelátogató vendégek!

A projekt támogatói: Continest Technologies Zrt., Duna Autó, Kacsakő Bisztró, Grande Colori, SAS Autó, Erdész Galéria & Design, GofriZóna, Mikrocsodák Múzeuma, Flower Home, Dunakavics Apartman, Szarvashegyi pihenőház, Görög Kancsó étterem, Christine Café, Bistro St.André, Harmat Pezsgő & Piknik, Irány Szentendre