2011. július 15., 15:03
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 13 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és Szentendre Városának együttes finanszírozásával hamarosan befejeződik  a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézet korszerűsítése!

A felújítás alatt a rendelések átmenetileg új helyszíneken, de a megszokott időben látogathatóak:

A mozgásszervi részleg (ortopédia, reumatológia, gyógytorna, fizikoterápia) és a gyógyászati segédeszközök boltja 2010. november 22. óta már a Szentendre, Dunakorzó sétány 18. (Fehér Ház) helyiségeiben működik.. 

A tüdőgyógyászat, szájsebészet, fogorvosi rendelés változatlanul a Szentendre, Bükkös part 36. alatt működik, és ebbe az épületbe költözött ideiglenesen a sebészet, röntgen és az ultrahang ellátás.

A mammográfia, kardiológia, nőgyógyászat, terhes gondozás, labor, fül-orr-gégészet, belgyógyászat, szemészet, bőrgyógyászat, urológia, neurológia, igazgatás, raktárak a Szentendre, Paprikabíró u. 21-ben. (Provincia Hotel)  találhatók.

Az elkészült új épületbe (Kanonok u) előreláthatóan augusztus utolsó hetében költözik vissza a SZEI, erről a  végleges időpont ismeretében  tájékoztatjuk  a lakosságot.

A Dumtsa Jenő Városfejlesztési Stratégiában megfogalmazott célok szerint a mintegy 100,000 beteget ellátó rendelőintézet XXI. századi előírások szerint, hosszú távon biztosítja majd a város- és körzetének járóbeteg-szakellátását, a gyorsabb és kényelmesebb gyógyulást, és a dolgozók biztonságos munkakörülményeit.

A tervek szerint 1152 négyzetméter új épületrésszel egészül ki a rendelőintézet, valamint a meglévő, elöregedett 836 négyzetméteres telephelyet is teljes mértékben korszerűsítik. A térségben élők kényelme érdekében az intézmény szolgáltatási köre tizenhárom új szakellátással – mint egynapos sebészet, gasztroenterológiai laboratórium, (gastroscopia, colonoscopia), nappali kórház, EEG, EMG, panoráma röntgen és allergológia, densitometria ? bővül, sőt az orvosi gép- és műszerparkot is a kor igényeinek megfelelően fejlesztik.

Az átalakítási munkálatok koordinálásáért a Pro Szentendre Kft. (ügyvezető: Szabó Zsófia; telephely: 2000 Szentendre, Dunakorzó 18.) felel.

A város vezetősége és a Szakorvosi Rendelőintézet munkatársai az átmeneti időszak alatt is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a rendelések az ideiglenes helyszíneken és a visszaköltözés alatt is minél gördülékenyebben folyhassanak, és hogy a változások Önök számára minél kevesebb kellemetlenséget okozzanak. A rendelésekkel kapcsolatos naprakész információk Szentendre honlapján a Közérdekű információk menűpont alatt is megtalálhatók.

 Türelmüket és megértésüket nagyon köszönjük!

Dr. Pázmány Annamária intézményvezető