2018. július 9., 12:43
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2018. július 08-án, vasárnap 13:00 óra körül a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. munkatársai észlelték, hogy a társaság Szentendre, Szabadkai utcai telephelyén ideiglenesen tárolt hulladék – feltehetően öngyulladás következtében – füstölni kezdett. A Társaság rendkívüli helyzetekre kiadott havária terve alapján a kollégáink haladéktalanul bejelentést tettek a katasztrófavédelem 112-es segélyvonalán.

A kiérkező katasztrófavédelem oltási munkájának megkönnyítése érdekében munkába állítottunk két homlokrakodó gépet, melyekkel a füstölő hulladékot elkülönítettük, megelőzve ezzel az égés további terjedését.
A korai észlelésnek és az oltási munkálatok gyors megkezdésének köszönhetően a telepen tárolt lom jellegű hulladék csak egy része volt érintett, az égés nem terjedt tovább, az oltás a késő délutáni órákra befejeződött.

A havária helyzet sem a telephelyen található ingatlanokat, sem az ott tárolt eszközöket, továbbá a környező területeket sem veszélyeztette. Az esemény a hulladékudvarban gyűjtött veszélyes hulladékokat nem érintette.

Az oltás ideje alatt a katasztrófavédelem mobil laborja folyamatos méréseket végzett, amely alapján megállapítást nyert, hogy egészséget veszélyeztető anyag nem került a légtérbe.
A közszolgáltatási feladataink ellátását a történtek nem befolyásolják, a szolgáltatásunk zavartalanul üzemel továbbra is, azzal, hogy a munkatársak kárenyhítésben, területrendezésben való részvétele miatt a hulladékudvar 2018. július 09-én zárva tart.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt.