2022. március 29., 17:38
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A középiskolások számára előírt ötven órás közösségi szolgálat keretében a Petzelt József Technikum és Szakképző Iskola diákjai megkezdték a javaslattételi nyomtatványokon beérkezett fejlesztési ötletek digitális feldolgozását.

A több száz beérkezett javaslatot excel táblában rögzítik a diákok, ami a további értékelési folyamat átlátható kezelésének az alapja.

Egy egy-egy javaslattételi nyomtatványon sok esetben négy-öt fejlesztési ötlet is szerepel, a feldolgozás során ezek külön azonosítót kapnak. A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai a megvalósíthatóság szempontjából elemzik a fejlesztési javaslatokat, azt vizsgálva, hogy belefér-e a keretösszegbe, illetve a fejlesztés területe, jellege önkormányzati hatáskörbe tartozik-e. Majd ötven tételből álló csoportokban továbbítják a városrész képviselőjének, aki véleményezi az ötleteket.

A még nem teljesen feldolgozott javaslattételi űrlapok és nyomtatványok alapján a beérkezett javaslatok többsége az utak, járdák javítására, a közvilágítás fejlesztésével kapcsolatos, de szép számmal szerepelnek a közlekedésbiztonság javítására vonatkozó ötleteket is. Nagyjából hasonló számban érkeztek parkolásra, rekreációs és közösségi terek bővítésére, javítására, valamint a köztisztaságra vonatkozó javaslatok is.