2021. július 2., 19:17
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lezajlottak a társadalmi testületek ülései, a testületek kiválasztották azt az 5-5 javaslatot, amelyekre városrészenként szavazni lehet. A szavazás 2021. július 5-én hétfőn kezdődik a Városrészi Költségvetés oldalán.

Szentendre Város Önkormányzata 2021-ben elindította a Városrészi Költségvetés programot, melynek megvalósítására 50 millió forintot különítettünk el.

Szentendre lakói dönthetnek arról, hogy mire költsük a tíz városrész rendelkezésére álló 5-5 millió forintot, hogy közvetlen környezetünk élhetőbb, szerethetőbb és otthonosabb legyen.

A szentendreiek online és papír alapon is küldhettek be javaslatokat, a május 2-ig beérkezett ötletek feldolgozása június végéig tartott. A feldolgozás eredményeként összesen 715 javaslatot rögzítettek, a tíz választókerületre átlagosan 70 javaslat jutott.

Az összes javaslat közül megvalósítható 5-5 témát városrészenként társadalmi testületek választották ki. A testületekbe a képviselők mellé összesen 49 önkéntes jelentkezett, városrészenként 3-8 fős testületek döntöttek a javaslatokról.

A szavazásra bocsájtott javaslatok már böngészhetők a városi honlapon, a szavazás július 5-én, hétfőn indul.

Figyelem: a Városrészi Költségvetés oldalán a szavazható javaslatok menüpontra kattintva nem csak térképes nézetben, de – a térkép alatt – egyenként kártyákon is megtalálhatók és olvashatók az egyes javaslatok, szűréssel városrészenként is kigyűjthetők azok.