Aktuális hírek

 

A Városi Szolgáltató közleménye a zöldhulladék elszállításáról

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. arról értesíti az ügyfeleit, hogy továbbra is ellátja a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban vállalt feladatait, azonban a veszélyhelyzetre való tekintettel módosítottak a hulladékszállítási járatterveken és munkavállalóik beosztásán, amely következtében csökkent a zöldhulladék elszállítására fordítható kapacitásuk. Részletek »

Változások a hulladékszállítás rendszerében

A járványügyi helyzet miatt a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. további intézkedésig szünetelteti a lakcímekre kiszálló lomtalanítási szolgáltatását. A változások a már egyeztetett, de még nem teljesített lomtalanítási időpontokat is érinti, ezért kérjük a már visszajelzett és időponttal rendelkező ügyfeleinket, hogy ne tegyék ki a lomhulladékot további értesítésig. Részletek »

2020. II. negyedévi zöldhulladék-gyűjtési naptár

2020 áprilisában újra indul a háztól történő zöldhulladék-elszállítás, melynek ütemtervéről és a kihelyezés szabályairól a Városi Szolgáltató tájékoztat. A VSZ közzétette a 2020. II. negyedévi zöldhulladék-gyűjtési naptárát. Részletek »

 Szelektív hulladékgyűjtés 2020. I. negyedév

Közzétette a Városi Szolgáltató NZrt. a 2020 I. negyedévre vonatkozó szelektív hulladékgyűjtési naptárát.

Az utcalistát itt lehet megnézni, a szelektív hulladékgyűjtésről bővebb információt pedig itt talál. Részletek »

 Téli útüzemeltetés 2019

November közepén megkezdődött a téli útüzemeltetés időszaka a Városi Szolgáltató NZrt-nél. A VSZ nyolc, nyomkövetővel GPS ellátott munkagéppel készül az utak takarítására és síkosságmentesítésére. A munkát hódiszpécser irányítja. Részletek »

 Őszi zöldhulladék begyűjtés 2019

Zöldfelületek őszi takarítását végzi a Városi Szolgáltató NZrt. három ütemben, két novemberi és egy decemberi hétvégén. Kérjük, hogy a kerti zöldhulladékot legkésőbb az ütemtervnek megfelelően szombaton 6.00 óráig helyezzék ki. A késve kihelyezett zöldhulladékot nem áll módunkban elszállítani. Részletek »

A 2019. évi IV. negyedévre vonatkozó szelektív hulladékgyűjtési naptár

Megjelent a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. 2019. évi szelektív hulladékgyűjtési naptára a IV. negyedévre. Közzétette a Városi Szolgáltató a 2019. évi ÍV. negyedévre vonatkozó szelektív hulladékszállítási naptárát.

Az utcalistát itt lehet megnézni, a szelektív hulladékgyűjtésről bővebb információt pedig itt talál. Letölthető naptár

Házhoz menő lomtalanítás

A Városi Szolgáltató NZRt. a korábbi gyakorlathoz hasonlóan a lakossági előfizetők részére évente egy alkalommal házhoz menő lomtalanítási lehetőséget kínál. Részletek »

Hulladékudvar: változás az átvétel rendjében

2019. február 1-től változik a hulladékátvétel rendje a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. hulladékudvarában – tette közzé hirdetményében a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. Részletek »

A 2019. évi harmadik negyedévre vonatkozó szelektív hulladékgyűjtési naptár

Szentendrén hat évvel ezelőtt vezették be a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, ami megkönnyíti a háztartásokban keletkező hulladék kezelését. A hulladékszállítási naptárt negyedévenként teszi közzé az önkormányzat. A kihelyezhető hulladékok fajtáit, a szelektív hulladék elszállítási időpontját, az utcalistát a városi honlapon megtalálja a https://szentendre.hu/varosinfo/varosuzemeltetes/hulladekgazdalkodas/szelektiv-hulladekgyujtes/ oldalon.

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés során kihelyezhető hulladékok fajtája:

Kötegelve vagy dobozban kihelyezve:

  • Papírhulladék (újságpapír, szórólap stb.)

Áttetsző zsákban (bármilyen színes, de nem fekete):

  • PET palack (ásványvizes, üdítős palack)
  • Tetra pack (gyümölcsleves, tejes dobozok)
  • Flakon hulladék (PP, HDPE flakon – samponos, tusfürdős, mosószeres, stb. flakonok)
  • Fólia hulladék (szatyrok, fóliák)
  • Alumínium italos doboz hulladék (üdítős, sörös dobozok)
  • Ónozott doboz hulladék (konzervdoboz)

Felhívjuk a figyelmüket, hogy minden hulladék TISZTÁN, SZENNYEZŐDÉSTŐL (étel- és vegyszermaradékoktól) MENTESEN helyezhető ki!

A szelektív hulladék elszállítása: a Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004. (III.1) Önk. sz. rendelete (a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról) alapján „az ingatlantulajdonos köteles a gyűjtőedényt – jelen esetben a zsákos vagy kötegelt/dobozolt szelektív hulladékot – a hulladék elszállítása céljából a gyűjtési napon reggel 6 óráig a közterületen, a begyűjtést végző gépjárművel megközelíthető és ürítésre alkalmas helyen elhelyezni.”

A szelektív hulladékgyűjtési naptárban jelölt körzetekhez tartozó utcák felsorolása az utcalistában található:

https://szentendre.hu/wp-content/uploads/2018/02/szelektiv_utcalista_2018.pdf

  1. III. negyedév szelektív gyűjtés naptár:
  2. https://szentendre.hu/wp-content/uploads/2019/06/2019.-Szentendre-Szelekt%C3%ADv-napt%C3%A1r-III.-negyed%C3%A9v-1.pdf

Minden a szelektív gyűjtésről itt:

https://szentendre.hu/varosinfo/varosuzemeltetes/hulladekgazdalkodas/szelektiv-hulladekgyujtes/

 Téli útüzemeltetés 2018

A Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. és alvállalkozója felkészült a tél érkezésére és a télies útviszonyok kezelésére. A téli útüzemeltetés időszaka november 15-én indult, amely során 8 munkagép áll rendelkezésre, valamennyi GPS nyomkövetővel szerelt a pontos ellenőrizhetőség érdekében. A nagyobb forgalmú közutak, közintézmények az elmúlt években már megszokott módon prioritást élveznek. A síkosságmentesítést szakmailag jól képzett, a területet ismerő hódiszpécser irányítja majd, a kezelésbe vont közel 300 közút, járdaszakasz és közterület síkosságmentesítése során. A munkások a gépi mellett kézi erővel is dolgoznak szükség esetén.

Részletek »

 Őszi zöldhulladék begyűjtés

 Tavaszi zöldhulladék begyűjtés

Fenyőfa begyűjtés

Téli útviszonyok: ügyeleti hódiszpécser

Telefonos hódiszpécser ügyeletet biztosít a város a téli időszakban. A 0-24-ig hívható számon az önkormányzati utakra vonatkozó hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatos bejelentéseket várják.

A téli útüzemeltetés időszakában az ügyeleti hódiszpécser 0-24-ig elérhető. Önkormányzati fenntartású utakra vonatkozó hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatos bejelentés vagy panasz esetén a hódiszpécsert az alábbi telefonszámon érhető el:

0620/320-7216

Kerti zöldhulladék begyűjtés

Vadgesztenyefák növényvédelmi permetezése

Június 27. és július 14. között kerül sor városunk közterületein a vadgesztenyefák és platánfák permetezésére. A felhasználás során kijuttatandó szer a melegvérűekre nem veszélyes. A permetezést 27-én csütörtökön este 8 után kezdik.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy városunk közterületein a vadgesztenyefák és platánfák permetezését június 27. és július 14. között végzik, a munkavégzés kezdeti időpontja a változékony időjárás miatt bizonytalan.

A fenti időszakban 129 fa permetezésére kerül sor az alábbi területeken: Pannónia-telep, HÉV-állomás és környéke, a Belváros, Izbég, Pismány, Püspökmajor-lakótelep, Füzespark, Vasvári-lakótelep, Kálvária tér, Szabadkai utca.

Permetezéshez felhasznált szerek: Runner 2F (rovarölő), Tazer 250 SC (gombaölő), Vektafid A (rovarölő), Mospilan 20 SG (rovarölő). A felhasználás során kijuttatandó szer a melegvérűekre nem veszélyes, illetve az esetlegesen eszközökre (pl.: gépjármű) kijutó permetszer károsodást nem okoz.

Kérjük, jelezzék felénk, ha a permetezendő díszfák 10 méteres körzetében érő gyümölcsfa, illetve zöldségfélék (kerítésen belül) találhatók. Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 14 nap.

Észrevételükkel keressék a Városi Ügyfélszolgálatot:

Duna korzó 25.; (26) 300-407, ugyfelszolgalat@szentendre.hu;

Ügyfélfogadási idő: H: 8-20; K: 8-16; SZ: 8-16; Cs: 8-16; P: 8-12.

Köszönjük megértésüket!

 

 

Koronavírus tájékoztató