Archiv_Mozdulj, Szentendre!_2023

Az önkormányzat 2023-ban újra meghirdette a „Mozdulj, Szentendre!” programsorozatot, amely ingyenes közösségi edzések lehetőségét biztosítja a szentendreiek számára a tavaszi-nyári időszakban. A népszerű program szeptembertől folytatódik, a legmelegebb nyári hetek után újra várja a sportolni vágyókat a Postás strandon és a Barcsay iskola melletti műfüves pályán.

Korra, nemre való tekintet nélkül a következő mozgásformákhoz lehet csatlakozni: jóga, pilates, nyújtás, bless you gym, erősítés, alakformáló edzés, funkcionális tréning. A részvétel ingyenes és nem regisztrációköteles. Egyedül tornaszőnyegre, ivóvízre és lelkesedésre lesz szükség! Átöltözési lehetőség nem lesz, ezért érdemes edzőruhában érkezni!

A programsorozat megvalósítását az OTP Bank támogatja.

A programokon mindenki saját felelősségre vesz részt!

ÓRAREND  
Időpont Edző Sportág
Május
Május 6. Heim Krisztina pilates
Május 13. Szászi Ágnes jóga
Május 20. Kluka Borbála erősítés, nyújtás
Május 27. Mák Ildikó alakformáló
Június
Június 3. Kluka Borbála erősítés, nyújtás
Június 10. Tóth Péter funkcionális tréning
Június 17. Mák Ildikó alakformáló
Június 24. Heim Krisztina pilates
Július
Július 1. Szászi Ágnes jóga
Július 8. Kluka Borbála erősítés, nyújtás

Postás strand

szeptember 2. Kluka Borbála kluka.borbala@gmail.com erősítés/nyújtás
szeptember 9. Heim Krisztina heim.krisztina@gmail.com pilates
szeptember 16. Tóth Péter attila.piramisse@gmail.com funkcionális tréning
szeptember 23. Mák Ildikó attila.piramisse@gmail.com alakformáló
szeptember 30. Szászi Ágnes szaszia@gmail.com jóga

Kálvária út-Fehérvíz utca sarok (Barcsay iskola melletti műfüves pálya)

szeptember 9. Gubián Zsuzsi gubianzsuzsa@gmail.com bless you gym
szeptember 16. Szabó Zita sitayogayurveda@gmail.com alakformáló
szeptember 23. Gubián Zsuzsi gubianzsuzsa@gmail.com bless you gym
szeptember 30. Szabó Zita sitayogayurveda@gmail.com alakformáló

 

Bemutatkoznak az edzők és az egyesületek:

Pilates
Kriszvital Pilates

Joseph Pilates – eredetileg Contology névre keresztelt – bodymind módszere a XX. század elején született és azóta is töretlen népszerűségnek örvend – a mozgásszervi rehabilitációban és a prevencióban egyaránt elismert, rendkívül hatékony módszer.
A pilates több, mint egy ötcsillagos gerinctorna – szisztematikusan egymásra épülő, dinamikusan áramló, mintegy 500 gyakorlatból álló rendszer matracra és gépekre megálmodva, mely a test törzs izomzatára koncentrálva nyújta, erősíti és tetőtől talpig átmozgatja az egész testet. Rendszeres gyakorlóinak emellett szép tartást, kecses mozgást kölcsönöz.

“Hiszek a módszeremben. Soha nem volt szükségem gyógyszerekre. A sérülések mindig elkerültek. Az egész világon mindenkinek végeznie kellene a gyakorlataimat. Kiegyensúlyozottak és fittek lehetnének!”

17 éve oktatom a pilates-t, és ma már elmondhatom, hogy a Mester hitvallása egyben az enyém is. Hiszem, hogy a pilates rendszeres gyakorlásával 40 év felett is élhetünk egészséges, mozgékony, aktív életet.

Heim Krisztina

Szeretettel várok Mindenkit, fiatalokat, idősebbeket egyaránt, május 6-án (9:00-10:00) a Postás Strandon, a Mozdulj Szentendre! programsorozat részeként, aki szeretné kipróbálni ezt a mozgásformát.

További helyszínek, ahol találkozhatunk: Leányfalun csoportos edzés keretében szerdánként 19:00 órától a Faluházban.

Heim Krisztina, Peak Pilates oktató, preventív gerinctréner és személyi edző

Jóga
Jógafészek

A Jógafészek tervezgetésekor az volt a célunk, hogy egy olyan családias jógastúdiót hozzunk létre, ahol nyugodt környezetben, kellemes hangulatban, elmélyülten jógázhatunk.

Családias, mert házaspár vagyunk, egymást segítve, kézen fogva járjuk a JÓGA útját, mely egy komoly önismereti út, és mindkettőnk számára a gyógyulás útja is egyben.

Családias, mert egy puha, meleg fészket szerettünk volna építeni, ahol a betérők nyugalomra, biztonságra lelnek, ahol jól érzik magukat, mint egy családban, miközben egészségük megőrzése-, vagy visszaszerzése érdekében mozognak.

Stúdiónk jelenlegi formájában 6 éve működik. Igyekszünk sokféle igényt kielégíteni, a laza átmozgató kímélő jógától egészen a dinamikus, erős állóképességet igénylő, haladó gyakorlásig.

Legfiatalabb gyakorlónk jelenleg mindössze 11, legidősebb pedig 84 éves – Ebből is látszik, hogy a jógát nem lehet elég korán, és soha nincs késő elkezdeni!

Szeretettel várunk mindenkit a Jógafészekben és a Mozdulj, Szentendre! programon:

  • aki szentendrei, és aki nem,
  • aki hallott már a jógáról, és aki még nem,
  • aki jógázott már, és aki még nem,
  • aki az erőteljes, dinamikus mozgást szereti, és aki a lágyabbat,
  • aki szeretné jól érezni magát a bőrében.
Szászi Ágnes és Benczédi László

Kapcsolat:

Szászi Ágnes: +36 70 630 1313
Benczédi László: +36 30 869 6484

Címünk: 2000 Szentendre, Dózsa György út 57.
Honlap: www.jogafeszek.hu
FB oldal: https://www.facebook.com/jogafeszek13

Erősítés, nyújtásKluka Borbála, Kelemen-Ryu Ju Jitsu 4. dan

7 éves koromban kezdtem el a ju jitsu tanulását, és lassan 30 éve gyakorlom nap mint nap. Szentendén és Óbudán édesapámmal közösen oktatunk gyerek és felnőtt csoportot is, és örömmel csatlakoztunk Szentendre Város Önkormányzatának kezdeményezéséhez, a Mozdulj, Szentendréhez! A hatékony ju jitsuhoz egyszerre kell erő, gyorsaság, állóképesség és jó mozgáskoordináció.Emellett kreativitás is, mivel a technikák egy életen át csiszolhatóak és variálhatóak egymással. A Mozdulj, Szentendre! program keretében szeretném megmutatni a mozogni vágyóknak, hogy milyen erősítő gyakorlatokat végezhetnek akár otthon is, eszközök nélkül. Az erősítés mellett természetesen a nyújtás és lazítás is fontos része az edzésnek, ezért az óra végén nyújtás és lazítás is lesz.

Edzéseink:
felnőtt és gyerek csoport minden kedden és csütörtökön 18:00-19:45
Szentendrei Református Gimnázium
2000 Szentendre Áprily-tér 3-5.

További információk:
jujitsu.hu
szentendrejujitsu.hu

Alakformáló edzés; funkcionális tréning
Piramis SE, Mák Ildikó, Tóth Péter

A Piramis Sportegyesület alapítása óta (1995) rendszeresen részt vesz az egészséges életmódra nevelés rendszerében, aktív szerepet vállal rendezvények szervezésben, lebonyolításában és segítésében. Igyekszünk pozitív példát és alternatívát mutatni a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Kiemelt figyelmet fordítunk az utánpótlás korú gyermekek nevelésére.

Egyesületünk 2008. évben költözött jelenlegi helyére, ahol egy 120 més 60 m2-es edzőtermet, előteret, öltözőket és mellékhelységeket valamint egy kis konditermet és a sporteszközök tárolására alkalmas raktárt alakítottunk ki. A „saját” edzőterem bérlése lehetőséget nyújt professzionálisabb edzések tartására egyidőben több csoport  részére. Felszereltségünk lehetővé teszi a versenysportolók felkészítését.   

Egyesületünk edzői az alábbi edzéseket tartják:

  • Karate gyermek és felnőtt
  • Képességfejlesztő torna gyerekeknek
  • Aerobik, alakformáló torna
  • Cross training & fullbody alakformáló

Alakformálás 
Forma Stúdió

33 éve alapítottam a szentendrei Forma Stúdiót, ahol a szépségápolás része a mozgás és a jóga gyakorlás. Saját és családom igényeinek megoldására születtek meg szolgáltatásaink, így a természetes szépségápolás eredményességének fokozására hamar bevezettük az alakformáló órákat, majd mozgásformák széles választékát a hastánctól kezdve a társastánc, happy step, spinracing, nordic walking, pilates, aikido órákat, majd az elme lecsendesítésére a jógát.

Az utóbbi években az egészségmegőrzés került fókuszba és ayurvéda életmódtanácsadás is színesíti szolgáltatásainkat. Az egészségmegőrzés része hetente legalább kétszer olyan mozgásformát végezni amikor megemelkedik a pulzus oxigén jelenlétében, amikor még könnyedén kapunk levegőt és az erőnk felét használjuk fel.

Alakformáló óránk a bemelegítés után minden testrészt átmozgat és közben rövidebb szakaszban megemelkedik a pulzus is, hogy az intenzív méregtelenítés beinduljon és az állóképesség is fejlődjön, az órán preventíven figyelünk gerincünkre és az óra végén hosszabb nyújtás biztosítja a fizikai-pszichikai megnyugvást.

Szeretettel várunk alakformáló óránkon a Mozdulj, Szentendre! programon és  kollégáimmal a Forma Stúdióban is, ahol biztos találsz Neked való programot.

Szabó Zita (középen)

Szabó Zita

kozmetikus mester, aerobic sportoktató. jógaoktató

formastudio.hu

Szentendre, Dunakanyar krt 46.

 

 

 

 

Bless You Gym
Málnai Bea, Gubián Zsuzsi

A Bless You Gym edzés női speciális torna. Ez az egészségedre való 60 perces zenés gimnasztika bizony sport a javából, rendszeres gyakorlással bomba formába hoz rövid időn belül! Ettől még vonzóbb, magabiztosabb Nő lehetsz!
Az edzésprogram a női testalkatra jellemző izomcsoportokat arányosan formálja szép nőiesre,
plasztikusra, úgy, hogy kezdőknek és haladóknak egyaránt kihívást jelentsenek az erősítő és nyújtó
feladatsorok.
Jól felkészült oktatók vezetik a vidám hangulatú kondicionáló órákat, bármikor be lehet kapcsolódni. A jókedv feledteti az edzéssel járó fáradtságot, a szuper zenék, és zsírégető gyakorlatok kitartással
garantáltan meghozzák a várva várt eredményt.

Szeptember 9.-én és 23.-án várunk mindenkit a Mozdulj Szentendre! programsorozaton,

Órák:
Hétfő, szerda, péntek 18-19 óráig
Helyszín: Paprikabíró u. 16. (TIGÁZ volt épülete)
Tel.: 30/327 5608, 30/214 1584