Szent András Katolikus Általános Iskola és Óvoda

Cím: 2000 Szentendre Bajcsy-Zsilinszky utca 4.
Telefon: +36 (26) 312-565; +36 (20) 823 0034 
E-mail: szentandrasisk@gmail.com
Honlap: www.szentandrasiskola.hu
Igazgató: Bukovszkiné Csoba Zsuzsa

szentandras


Iskolánk 8 évfolyamos, katolikus általános iskola, melyet az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye tart fent. Egy évfolyamon két osztály működik. Iskolánk kötelessége a tanulók személyiségének keresztény szellemű formálása. Így minden reggel közös imával, elmélkedéssel kezdünk, a délelőtti tanítási órakeretben heti két alkalommal hittan órát tartunk, és miden hónap első hétfő reggelén iskolamisén veszünk részt. Sok szabadidős programunkon keresztül biztosítjuk a tanuló-tanár-szülő közötti együttműködést, és családias légkört.

Oktatási célunk a tanulókban felébreszteni a tudás megszerzésének igényét, a szilárd alapokon álló alapkészségeket. Formálni személyiségüket önmaguk megismerésére, és a helyes  értékekre, így ennek megfelelően felkészíteni őket a továbbtanulásra. Gyermekeink többnyire egyházi intézményekben folytatják tanulmányaikat. A délelőtti oktatást színesítik a néptánc és társastánc órák.

Iskolánk délutáni foglalkozásai igen sokrétűek, kézműves, színjátszó, sport, és egyéb tantárgyakhoz kapcsolódó szakkörök, illetve a kórusok mellett a lemaradókra is gondolunk. Számukra különböző felzárkóztatásokat szervezünk. Így teremtünk összhangot az oktatás és nevelés között, ahol a gyermekek jól érzik magukat, és következetes, de szeretetteljes bánásmód során tanulják meg az erkölcsi, magatartási normákat. Törekszünk a biztonságos, szeretetteljes családias iskolai légkör fenntartására, ahol a gyerekek és a szülők is jól érzik magukat.