2018. március 6., 08:07
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 6 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városi megemlékezésre várjuk a szentendreieket 2018. március 15-én! Az ünnepi menet 10:30-kor indul a Czóbel parkból a Fő térre, a 11:00 órakor kezdődő megemlékezésre. Kísérőprogramok: 9:30-kor koszorúzás a Sztaravodai úti Új Köztemetőben, Petzelt József honvéd alezredes sírjánál, 12:15-kor  koszorúzás a Petőfi-szobornál a Templomdombon, a Petőfi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezésében, 14:00 órakor koszorúzás a Deák Ferenc utcai Vasvári-szobornál.

10.30 – 11.00
Huszárok és katonazenekar vezette zászlós menet

9.45-től huszármustra és gyülekező a Czóbel parkban (Ady E. u. 6.), útvonal: Dunakorzó – Lázár cár tér – Bogdányi út

11.00 – 12.00
Városi megemlékezés a Fő téren

Beszédet mond: Verseghi-Nagy Miklós polgármester

Közreműködők: a Szentendre Táncegyüttes, Karácsony János, a Filibili Népdalkör és óvodások, Török Olivér, az MHAA katona zenekara, a váci Miklós-huszárok és szentendrei „márciusi ifjak”

Hagyományőrző és kézműves foglalkozások gyerekeknek (10:00–13:00 óráig) a Fő téren Kertész József és Papp Kornélia vezetésével.

További programok:

9:30
Koszorúzás a Sztaravodai úti Új Köztemetőben, Petzelt József honvéd alezredes sírjánál

Beszédet mond: Énekes Rita igazgató, közreműködik az MHAA katonazenekara

12:15
Koszorúzás a Petőfi-szobornál a Templomdombon
, a Petőfi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Beszédet mond: Kun Csaba képviselő, közreműködik: az Ezüstfény Együttes

14:00
Koszorúzás a Deák Ferenc utcai Vasvári-szobornál
Zakar Ágnes képviselő szervezésében. Beszédet mond: Szakács Áron történelemtanár, közreműködnek: Dömény Krisztián és tanítványai citerán és az Izbégi Általános Iskola diákjai

Extrém időjárás esetén a Fő téri műsort a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár színháztermében rendezzük!

 

Forgalmi változások március 15-én
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Emléknapján, a Szentendrei Önkormányzat március 15-i városi ünnepségének idején az alábbi útlezárások lesznek:
Katonazenekar és huszárok által vezetett menet lesz a belvárosban, gyülekező 10.00 órától a Czóbel Kertben. Útvonal a Dunakorzó – Lázár cár tér – Bogdányi út – Fő tér.
Emiatt a közúti forgalom elől el lesz zárva március 15-én 9.00 órától, várhatóan 13.00 óráig a Dunakorzó a Péter-Pál utcától a Czóbel parkig, a Lázár cár tér, a Futó utca, a Bogdányi utca, a Péter-Pál utcától a Dumtsa Jenő utca a Fő tér irányába, valamint a Fő tér teljes területe.
Parkolni tilos a Czóbel parknál 15-én reggel 7.00-tól délután 13.00-ig, illetve a Lázár cár téren  reggel 7.00-tól 11.00-ig.
A rendezvény sikeres lebonyolítása érdekében köszönjük szíves megértésüket a forgalmi rend változása miatt.