2021. szeptember 21., 15:34
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Eltérő formájú tanösvényeket mutattak be a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület országos találkozóján a hétvégén a VSZC Petzelt József Technikum és Szakképző Iskolában. A Beporzós, a Klíma és a Herman Ottó vándortanösvények a környezeti nevelésben remekül használható, mobil oktatási segédanyagok, amelyeket az egyesület pedagógus tagjai dolgoztak ki. Mindhárom a felfedeztető tanulást segítő, a diákoknak sok-sok élményt nyújtó, játékos feladatokkal és remek ötletekkel gazdag gyűjtemény.

Az ebédet az iskola szakoktatói Takács Zoltán tanár úr vezetésével készítették. Utána egy izgalmas és rendhagyó, Szentendre rejtett, kevésbé ismert kincseit bemutató városi felfedező sétára indultak a környezeti nevelők, melyet az iskola történelemtanára, Dobai Tamás irányításával. A városismereti túrán a csapatok segítői az iskola diákjai voltak.

A 2021-ben immár harmadik alkalommal elnyert Ökoiskola címre méltán büszke szentendrei intézmény mintaértékű munkát végez a diákok szemléletének formálása terén. A vendéglátás-turizmus szakirányban tanuló diákok fenntarthatósággal, környezet- és egészségvédelemmel kapcsolatos tudásának, látásmódjának alakítása alapvető fontosságú jövőnk szempontjából.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Technikumának közös rendezvényén részt vett pedagógusok örömmel építik be az új ötleteteket, feladatokat munkájuk során.