2022. március 7., 16:49
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
„A szentendrei városvezetés meggyőződése, hogy a programok és a jelöltek megmérettetése, a politikai ellenfelek vitája a demokrácia alapja, a választópolgárok felelős döntésének egyik legfontosabb feltétele” – olvasható Fülöp Zsolt polgármester levelében, amelyet a Szentendrén és környékén élők parlamenti képviseletéért versenybe szálló jelölteknek írt. A tervezett vita helyszínét, technikai feltételeit és nyilvánosságát az önkormányzat biztosítja.

A városvezetés azért szorgalmazza, hogy a nyilvántartásba vett jelöltek egyenlő feltételek mellett, a nyilvánosság előtt ütköztethessék érveiket, hogy a szentendreiek a programok és a jelöltek alaposabb ismeretében vehessenek részt a 2022. április 3-ai országgyűlési választáson.

Szentendre Önkormányzata vállalja a vita technikai feltételeinek és nyilvánosságának biztosítását. A városvezetés tervei szerint az eseményt online közvetítik, valamint felvételről is megtekinthető és szabadon felhasználható lesz. Fülöp Zsolt a levelében a jelöltek együttműködését kérte a vita pontos menetének és a konszenzuson alapuló szabályainak kidolgozásában. Javasolt helyszín a Városháza Díszterme, időpont: 2022. március 31. (csütörtök), 15-től 17 óráig.

A jelöltek válaszát március 11-én, péntekig várja a városvezetés.

A helyi választási bizottság legutóbbi döntése szerint valamennyi jelölt nyilvántartásba vétele jogerős. A jelöltek, a jelölő szervezetek és sorrendjük a szavazólapon a sorsolás alapján:

1. Pálmai Ferenc – a MUNKÁSPÁRT és az ISZOMM jelöltje
2. Dr. Vitályos Eszter – a FIDESZ – KDNP jelöltje
3. Polocsányi Béla – a Megoldás Mozgalom jelöltje
4. Kövesdi Miklós – a MAGYAR KÉTFARKÚ KUTYA PÁRT jelöltje
5. Tihanyi Csaba – a NORMÁLIS ÉLET PÁRTJA jelöltje
6. Pál Béla – a MI HAZÁNK MOZGALOM jelöltje
7. Buzinkay György – a DK – JOBBIK – LMP – MSZP – MOMENTUM – PÁRBESZÉD jelöltje