2015. március 27., 19:33
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 9 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
naputca (3)

Új útburkolatot és járdát kapott a Nap utca Szentendrén, a beruházást teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. Az útavató ünnepséget 2015. március 27-én tartották.

 

A Fény utca és a Pataksor utca közötti szakaszon aszfalt burkolatú út, valamint egy oldalon kiemelt, szintén aszfalt burkolatú járda készült mintegy 400 méter hosszban, több helyen személyautók párhuzamos parkolási lehetőségének biztosításával.
Az út vízelvezetését a meglévő földszint alatti, zárt vízelvezetési hálózathoz csatlakoztatták. Az ingatlanokhoz vezető gépkocsibehajtók pályaszerkezete, valamint a rávezető-, illetve a zsákutcák csatlakozási pontjai is aszfaltburkolatot kapott.
Az önkormányzat a kivitelezéssel a Pilis-2003 Építőipari Korlátolt Felelősségű Társaságot (2009 Pilisszentlászló, Kékes utca 4.) bízta meg. A vállalkozási díj nettó 29 200 000 Ft + ÁFA, a szerződést 2014. október 31-én kötötték.

A teljes mértékben önkormányzati finanszírozásban megvalósult beruházás ünnepi átadóján a megjelenteket Verseghi-Nagy Miklós polgármester és dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármester köszöntötte. Verseghi-Nagy Miklós beszédében Walt Disneyt idézte: „Nem tekintgetünk sokáig a múltba. Megyünk tovább, előre, új kapukat tárunk ki, új dolgokat teszünk, mert kíváncsiak vagyunk, és a kíváncsiság vezet új utakra minket.”

„Új utat szerettünk volna, ezért új utat építettünk, teszem hozzá: nem először” – utalt a polgármester az egy héttel korábban átadott Mandula utcai beruházásra.

„Ami az önkormányzaton múlik, azt megtesszük mi, bízom benne, hogy ami a helyi közösségeken, az embereken múlik, azt pedig megteszik Önök. Így nem csak utat építünk fizikailag, hanem utat építünk egymás felé is, vagy mondhatnám, hogy közös úton járunk” –zárta köszöntőjét Verseghi-Nagy Miklós. Az átadón megjelent Kolozs János főmérnök, valamint a terület önkormányzati képviselője, Tolonics Gyula is.
Mint korábban hírül adtuk, az önkormányzat városrészi konzultációsorozat tapasztalatai alapján határozza meg alapvető stratégiai céljait, amihez három alappillért fogalmaztak meg: az épített környezet fejlesztése, a városlakók kiszolgálása és a közösség erősítése. Ennek egyik eszköze az utak felújítása, melyre saját modellt dolgoz ki Szentendre. A tervek szerint a nem gyűjtőútnak minősülő útszakaszokat 50 százalékos önkormányzati támogatással újíthatná fel az utcaközösség.

20150327_naputca1

20150327_naputca