2021. november 22., 08:57
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 3 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

November 20-án a Városháza is kékbe borult, ahogy az országban több más település ikonikus épülete is. A díszkivilágítás a 32 éve elfogadott Gyermekjogi Egyezményre hívja fel a figyelmet. Az UNICEF Magyarország Nézz szembe a problémával! című kezdeményezése a gyerekek és fiatalok mentális egészségének védelmére irányítja a figyelmet.

A kampánnyal azt kívánja hangsúlyozni a szervezet, hogy csak akkor tudunk segíteni a lelki nehézségekkel küzdő fiataloknak, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen. Idén a járványhelyzet kapcsán különösen fontos törődnünk a gyerekek és a fiatalok mentális egészségével, hiszen a statisztikák szerint minden hetedik tizenéves mentális betegségben szenved és az elmúlt időszakban sokan mások is megszenvedték a bizonytalanságot, a korlátozásokat és lezárásokat.

A Gyermekek Világnapján debütált az UNICEF Magyarország legújabb segítő programja:  az ingyenes online kurzus elsősorban pedagógusoknak kínál támogatást, hogy képesek legyenek felismerni, kezelni és lehetőség szerint megelőzni a mentális problémákat, erősíteni a gondjaikra bízott gyerekek lelki egészségét és szükség esetén a sajátjukat is – hiszen segíteni csak az tud, aki maga is jól van. A program oldalán a regisztráló ingyenesen hozzájuthat a gyakorlati segítséget nyújtó szakmai anyaghoz.

Az UNICEF Magyarország arra kér mindenkit, hogy aki teheti, hívja a 136 66-os adományvonalat is, hiszen minden hívás vagy sms 500 forinttal támogatja az UNICEF gyermekekért végzett munkáját.

További információ >>>