2020. május 21., 16:44
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 4 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A járványügyi helyzethez igazodva, fokozatosan és szigorú intézkedések betartása mellett 2020. május 18-tól újraindult több szakambulancia a Szent Margit Kórházban. A vizsgálatokra, kezelésekre telefonon és e-mailben kell előzetesen időpontot foglalni. A betegek előszűrés – testhőmérséklet-mérés, kérdőív kitöltése – után, szájmaszkban látogathatják az intézményt.

Az ellátás új rendjéről részletes tájékoztatást adott ki a kórház:

 • A Szent Margit Kórházban újraindult több szakambulancia 2020. május 18-tól. A bejelentkezés telefonos előjegyzés alapján történik, amelyre az adott szakrendelés orvosa, munkatársa tud időpontot adni.
 • Az aktuális járóbeteg-ellátással kapcsolatos szakrendelések időpontjai és elérhetőségei itt érhetőek el: https://www.szentmargitkorhaz.hu/a-korhazrol/jarobeteg-ellatasszakrendelesek/
 • Kórházunkban a korábban bevezetett „előszűrés” továbbra is működik, minden kezelésre érkező beteg számára kötelező és szükséges a Betegfelvételi Irodában a bejelentkezés, majd a vizsgálatra érkező betegeink a főbejáratnál kialakított szűrésen keresztül („B” épület, fsz.) az elvégzett testhőmérséklet mérés, kérdőív kitöltését követően, szájmaszkban mehetnek az adott szakambulanciára.
 • Az onkológiai betegek ellátása és kezelése a járvány ideje alatt is biztosított volt. Folyamatosak a kúrakezelések, melyekre az onkolambelojegyzes@gmail.com e-mail címen keresztül is biztosítjuk betegeink részére a gyorsabb időpont-egyeztetést. Az Onkológiai osztály új helyre költözött, a kúrakezelő szobák és a fekvőbeteg részleg intézményünk „B” épületének IV. emeletén található, az osztályra érkező betegek részére is kötelező az előszűrés.
 • A szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatokat jelenleg felfüggesztettük.
 • A gasztroenterológiai szakambulancia előjegyzés alapján fogadja a betegeket, orvosi konzultációra is telefonon keresztül lehet időpontot egyeztetni. Az Endoszkópiai szakambulanciára orvosi javaslat alapján kerülhet sor, mindkét rendelésre a 06-1-430-4800/1107-es számon lehet időpontot kérni.
 • Az Emlődiagnosztikai Központban a komplex emlőszűrés (orvosi ultrahang és mammográfiai felvétel készítése) folyamatos, amelyre előjegyzés alapján lehet időpontot egyeztetni a margit@ge-rad.hu e-mail címen keresztül.
 • Újraindulnak az egynapos sebészeti beavatkozások is, amelyre orvosi javaslat alapján kerülhet sor. Konzultációra a Sebészeti osztály munkatársainál lehet bejelentkezni, telefonon keresztül a 430-4800/1114 számon, munkanapokon 7.00-15.00 óra között.
 • Nőgyógyászati problémákkal kapcsolatos egynapos beavatkozásokhoz orvosi konzultáció szükséges, amelyre előjegyzés alapján, telefonon történő időpont-egyeztetés után tud sor kerülni. A nőgyógyászati ambulanciára a 06-1-430-4800/1289-es számon lehet bejelentkezni.
 • A programozott rehabilitációs ellátás keretén belül az intézményünkben kezelt betegek részére továbbra is biztosítjuk a különböző terápiás foglalkozásokat járóbeteg-ellátás formájában, orvosi javaslat alapján.
 • A Szent Margit Kórház Központi várandósgondozójában is folyamatos a kismamák ellátása, vizsgálatra bejelentkezni a 06-1-430-4800/1283-as számon lehet. A nőgyógyászati szakrendelésekre (vizsgálat és ultrahang) az időpont-egyeztetés telefonon keresztül történik, a 06-1-430-4800/1289-es számon.
 • A szigorú betegfogadási rend betartásának érdekében kérjük, hogy az előjegyzett, megbeszélt időpontra pontosan érkezzenek, ellenkező esetben új időpontot szükséges kérni! Megfelelő időt hagyunk betegeink vizsgálatára. Óránként maximum négy beteg előjegyzése történhet meg, így a váróteremben elkerülhető a tömeges jelenlét.
 • Kérjük, hogy amennyiben a betegállapota engedi, kísérő nélkül érkezzen a vizsgálatra! A várakozás ideje alatt próbálják meg a legalább 1,5 méteres távolságot tartani!
 • Kérünk minden vizsgálatra, kontrollra, szakrendelésre érkező beteget és kísérőt, hogy belépéskor és kilépéskor minden esetben vegyék igénybe a kézfertőtlenítő készülékeket!

 

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Szent Margit Kórház