2013. május 8., 21:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

2013. május 9-én csütörtökön a DMRV elkezdi az április 25-én beszakadt csatorna javítását és cseréjét, emiatt lezárják a Dunakorzót az időjárástól függően várhatóan két hétre.

A vizsgálatok során kiderült, hogy a Dunakorzó alatti szennyvízcsatornának ezen szakasza korrózió miatt omlott be és mosta alá az úttestet. A csatorna még régebbi technológiával készült, ezért annak teljes szakaszát kicserélik 40 méter hosszban a Rév utcától délre, így a jövőben nem kell hasonló helyzetekre számítani, mivel az előtte és utána lévő szakaszon már korábban megtörtént a csere.

A jelenlegi munkálatok körülbelül két hétig tartanak, mialatt a forgalmi rend jelentősen megváltozik:

  • lezárják a Dunakorzót a Napórás Ház és a Rév utca között
  • helyreállítják a kétirányú forgalmat a Péter Pál utca és a Napórás Ház között (visszafordulási lehetőséget alakítanak ki a munkaterületet védő kerítés visszahúzásával)
  • a Jókai utca és a Péter Pál utca között továbbra is megmarad a kizárólag északi irányú forgalom, hiszen itt rézsűburkolási munkák folynak
  • a forgalmi rend változás miatt a Dunakorzót kizárólag a Péter Pál utca – Kucsera Ferenc utca útvonalon lehet elhagyni autóval

A munkálatok során a Teátrum parkoló zavartalanul üzemel, kivéve egy éjszakai munkavégzés alkalmával amikor a sérült csatornaszakasz kiváltására átvezetik az út alatt ideiglenes elvezetést. A DMRV a munkákat hétvégén is végzi, hogy a lehető legrövidebb idő alatt helyreállítsa az útburkolatot. Közben a gátépítési munkák zavartalanul folynak tovább, tehát folytatják a szivárgórendszer, a résfal és a szervizút építését és a rézsűburkolási munkákat. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!