Újévi koncert a PMK-ban - www.szentendre.hu
2017. január 9., 13:53

A hagyományos szentendrei Újévi Koncert idén az év legelső napján új helyszínen, a Pest Megyei Könyvtárban várta a város lakóit. A koncert utóbbi években egyre növekvő népszerűségét látva a város vezetése úgy döntött, hogy a programot áthelyezik a PMK-ba, mert a Városháza falai már szűknek bizonyultak. Nem tudni, jövőre hol lesz a rendezvény, mert a nézőteret most is zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők…

A zeneszámok előtt Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere köszöntötte a vendégeket és az Újévet. Kiemelte az egyre növekvő szentendrei közösség erejét, a közös ünneplés fontosságát.

Az Újévi Koncert idei műsorát a 15. születésnapját ünneplő Fool Moon szolgáltatta. Az együttes hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella társasága. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt zene – soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Könnyed és színes műsort halhatott a közönség a popslágerektől kezdve a filmzenéken át a balladákig, mindezt vetítéssel kísérve. Az együttes tagjai, Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Zentai Márk, Wodala Barnabás és Németh Miklós fergeteges hangulatot és komplett zenekarokat varázsoltak hangjuk segítségével a színpadra.

A koncert után a közönség minden tagját egy pohár pezsgő várta az előcsarnokban, ahol az év idei első városi fórumán beszélgethettek és koccinthattak az Újévre.

 

Boldog újévet mindenkinek!

Fotók: Paraszkay György