Őszi menüajánlat kedvezményes áron
Tavasszal befejeződött a Keresd az aranyfakanalat elnevezésű gasztronómia verseny 2011-12-es fordulója, mely Lehoczky János iparművész, Szentendre díszpolgára ötlete alapján, Gyurasza János szakmai tanácsadásával és a szentendrei TDM iroda támogatásával valósult meg, fővédnöke dr. Dietz Ferenc polgármester.
A verseny lényege, hogy az éttermeknek háromfogásos menüt állítanak össze ajándék itallal az aktualitásnak és a profiljuknak megfelelően. A menük ára egységesen 2890 Ft. A bejárati ajtó fölé kihelyezett „arany” fakanálra akasztott embléma mutatja, hogy az étterem részt vesz a versenyben. Az éttermeket szakmai zsűri is minősíti, de a vendégek is szavazhatnak a nekik tetsző éttermekre, véleményüket a zsűri figyelembe veszi az értékelés során.
A verseny időpontja
Őszi forduló: november 7. – 17.
Téli forduló: december 1. – 22.
Tavaszi forduló: március 13. – 23.
Az alábbi éttermek vesznek részt a versenyben:
Barcelona RESTAURANT & TAPAS BAR
Szerb u. 2., (26) 950-791. Nyitva: minden nap 12.00–23.00
Menü:
Tárkonyos libaraguleves snidlinges vajas galuskával
Töltött libamellfilé, konfitált libazúzával, sáfrányos rizzsel
Lúdláb mousse részeges Márton lúddal (konyakos meggy)
+ 1 pohár bor, ásványvíz vagy üdítő
EL MARIACHI ÉTTEREM
Pannónia u. 6/B., (26) 313-132. Nyitva: minden nap 10.00–22.00
Menü:
Padlizsánkrém pirítóssal
Roston sült kacsamáj fahéjas almával, krumplipürével
Gesztenyés Gundel palacsinta
+ 1 pohár bor vagy üdítő
Görög Kancsó Étterem
Dunakorzó 9., (26) 303-178. Nyitva: minden nap 11.00- 22.00
Menü:
Libaleves juhtúrós maceszgombóccal
Töltött liba görögösen mazsolaboros káposztával aszaltszilvás szalvétagombóccal
Túrós kosárka almás-körtés zselével
+ egy pohár görög bor a menühöz
MJAM ÉTTEREM
Városház tér 2., 06-70-377-8178. Nyitva: hétfő – csütörtök: 8.00- 22.00; péntek, szombat: 8.00-23.30., vasárnap: 10.00-22.00
Menü:
Füstölt paprikaleves csicsóka-csipsszel
Kemencés kacsamell birsalmával, gyömbéres mandarinszósszal
Csokivulkán Szentendrei Rác Ürmös- grapefruit mártással
+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint
Művész Étterem
Dumtsa J. u. 7., (26) 311-484. Nyitva: minden nap 12.00-22.00
Menü:
Lilakáposzta gazpacho libamájas gombóccal
Édes savanyú libaszárnytő zelleres lencsével, vöröshagymás burgonyakásával
„Honiglekach” erdei gyümölcsös marmalade-val
+ 1 dl Egri Juhász Rosé
PAROLA VENDÉGLŐ
Vasvári u. 2., (26) 312-621. Nyitva hétfő-kedd: 11.30-22.00, csütörtöktől vasárnapig: 11.30-22.00
Menü
Sütőtökpüré-leves pirított tökmaggal
Gesztenyével töltött szűzpecsenye szőlőmártással és burgonyapürével
Forró almás pite vaníliamártással
+ 1 pohár Chardonnay
PROMENADE ÉTTEREM
Futó u. 4., 312-626. Nyitva: minden nap 11.00-22.00
Menü:
Szarvaserőleves vadgombóccal
Sertésszűz csiperkemártással és vajas ceruzababbal, párolt rizs
Máktorta
+ 1 pohár öszibaracklé vagy erdei gyümölcsös tea
RAB RÁBY ÉTTEREM
Kucsera F. u. 1/A., (26) 310-819. Nyitva minden nap 12.00-21.30.
Menü:
Francia hagymaleves rántott borsóval
Márton napi ludaskása
Gundel palacsinta
+ 1 pohár Badacsonyi rizling
Trattoria Cardinale Étterem és Pizzéria
Dunakorzó 7., (26) 309-444. Nyitva: minden nap 11.00-23.00
Menü:
Olasz gesztenyeleves
Cardinale pecsenye bundáskenyér ágyon, házi pestoval
Ricottagombóc vaníliás tejföllel, körtepürével
+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint