2013. november 10., 15:33
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Őszi menüajánlat kedvezményes áron

Tavasszal befejeződött a Keresd az aranyfakanalat elnevezésű gasztronómia verseny 2011-12-es fordulója, mely Lehoczky János iparművész, Szentendre díszpolgára ötlete alapján, Gyurasza János szakmai tanácsadásával és a szentendrei TDM iroda támogatásával valósult meg, fővédnöke dr. Dietz Ferenc polgármester.

A verseny lényege, hogy az éttermeknek háromfogásos menüt állítanak össze ajándék itallal az aktualitásnak és a profiljuknak megfelelően. A menük ára egységesen 2890 Ft. A bejárati ajtó fölé kihelyezett „arany” fakanálra akasztott embléma mutatja, hogy az étterem részt vesz a versenyben. Az éttermeket szakmai zsűri is minősíti, de a vendégek is szavazhatnak a nekik tetsző éttermekre, véleményüket a zsűri figyelembe veszi az értékelés során.

A verseny időpontja

Őszi forduló: november 7. – 17.

Téli forduló: december 1. – 22.

Tavaszi forduló: március 13. – 23.

Az alábbi éttermek vesznek részt a versenyben:

Barcelona RESTAURANT & TAPAS BAR

Szerb u. 2., (26) 950-791. Nyitva: minden nap 12.00–23.00

Menü:

Tárkonyos libaraguleves snidlinges vajas galuskával

Töltött libamellfilé, konfitált libazúzával, sáfrányos rizzsel

Lúdláb mousse részeges Márton lúddal (konyakos meggy)

+ 1 pohár bor, ásványvíz vagy üdítő

EL MARIACHI ÉTTEREM

Pannónia u. 6/B., (26) 313-132. Nyitva: minden nap 10.00–22.00

Menü:

Padlizsánkrém pirítóssal

Roston sült kacsamáj fahéjas almával, krumplipürével

Gesztenyés Gundel palacsinta

+ 1 pohár bor vagy üdítő

Görög Kancsó Étterem

Dunakorzó 9., (26) 303-178. Nyitva: minden nap 11.00- 22.00

Menü:

Libaleves juhtúrós maceszgombóccal

Töltött liba görögösen mazsolaboros káposztával aszaltszilvás szalvétagombóccal

Túrós kosárka almás-körtés zselével

+ egy pohár görög bor a menühöz

MJAM ÉTTEREM

Városház tér 2., 06-70-377-8178. Nyitva: hétfő – csütörtök: 8.00- 22.00; péntek, szombat: 8.00-23.30., vasárnap: 10.00-22.00

Menü:

Füstölt paprikaleves csicsóka-csipsszel

Kemencés kacsamell birsalmával, gyömbéres mandarinszósszal

Csokivulkán Szentendrei Rác Ürmös- grapefruit mártással

+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint

Művész Étterem

Dumtsa J. u. 7., (26) 311-484. Nyitva: minden nap 12.00-22.00

Menü:

Lilakáposzta gazpacho libamájas gombóccal

Édes savanyú libaszárnytő zelleres lencsével, vöröshagymás burgonyakásával
„Honiglekach” erdei gyümölcsös marmalade-val

+ 1 dl Egri Juhász Rosé

PAROLA VENDÉGLŐ

Vasvári u. 2., (26) 312-621. Nyitva hétfő-kedd: 11.30-22.00, csütörtöktől vasárnapig: 11.30-22.00

Menü

Sütőtökpüré-leves pirított tökmaggal

Gesztenyével töltött szűzpecsenye szőlőmártással és burgonyapürével

Forró almás pite vaníliamártással

+ 1 pohár Chardonnay

PROMENADE ÉTTEREM

Futó u. 4., 312-626. Nyitva: minden nap 11.00-22.00

Menü:

Szarvaserőleves vadgombóccal

Sertésszűz csiperkemártással és vajas ceruzababbal, párolt rizs

Máktorta

+ 1 pohár öszibaracklé vagy erdei gyümölcsös tea

RAB RÁBY ÉTTEREM

Kucsera F. u. 1/A., (26) 310-819. Nyitva minden nap 12.00-21.30.

Menü:

Francia hagymaleves rántott borsóval

Márton napi ludaskása

Gundel palacsinta

+ 1 pohár Badacsonyi rizling

Trattoria Cardinale Étterem és Pizzéria

Dunakorzó 7., (26) 309-444. Nyitva: minden nap 11.00-23.00

Menü:

Olasz gesztenyeleves

Cardinale pecsenye bundáskenyér ágyon, házi pestoval

Ricottagombóc vaníliás tejföllel, körtepürével

+ 1 pohár bor, sör vagy üdítő kívánság szerint