2022. november 24., 15:14
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 1 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újabb jó hír érkezett a Magyar Államkincstártól (MÁK), a Dunakanyar Család-és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás 250 millió forintot nyert a családsegítő szolgálat átköltöztetésére – közölte a Szentendre.hu szerkesztőségével Pilis Dániel alpolgármester.

A városvezetésnek régi elképzelése, hogy a rászoruló szentendrei, illetve a régióban élő családok életét segítő, illetve megkönnyítő gyermekjóléti és családsegítő szolgálat számára megfelelő körülményeket teremtsen.

Hogy mindez megvalósulhasson, a Dunakanyar Család-és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” című felhívására pályázatot nyújtott be.

A nyertes pályázat célja a városközpontban található Bodor udvarban (Bajcsy-Zsilinszky utca 3.) kialakítani a gyermekjóléti szolgálat új, központi épületét. Annál is fontosabb a mostani hír, mert az épület felújításával a város központjában olyan helyre kerül a szolgálat, amely mindenhonnan könnyen megközelíthető, illetve nem jelent gondot az akadálymentes megközelítés biztosítása sem.

A pályázat eredményeként nemcsak a szentendreiek, de a társulásban résztvevő többi település – Budakalász, Kisoroszi, Leányfalu, Pilisszentlászló, Pócsmegyer, Szigetmonostor, Tahitótfalu, Visegrád és Pilisszentkereszt – családjai is a korábbinál magasabb szintű szolgáltatáshoz juthatnak.

(Borítóképünk a Bodor udvar látható mai állapotában, Fotó: Szentendre.hu)

Kapcsolódó anyag:

250 milliót nyert a város a Kálvária út felújítására