2022. december 5., 14:26
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Városrészi Költségvetés 2021 programban Izbég városrészben a legtöbb szavazatot az izbégi sportpálya mellett kialakítandó szabadtéri edzőpark kapta. A tavalyi keretből még futotta egy újabb eszköz telepítésére.

A kombinált hát- és mellizom erősítő eszköz kiválóan alkalmas a felsőtest főleg a mell, hát, kar és a váll izomzatának a fejlesztésére. Az eszköz a saját testsúllyal való edzést, szinte minden izomcsoport átmozgatását teszi lehetővé, könnyebb a használata, mint a súlyzó elemekkel ellátott erősítőké, így hölgyeknek is ajánlott. Egyszerre ketten is használhatják. A kombinált hát- és mellizom erősítő minőségvizsgálata is megtörtént, amely szerint mind a telepítés, mind az eszköz anyaga, összeszerelése a szabványban előírt követelményeknek megfelelt.

Pilis Dániel alpolgármester, a választókerület képviselője – a tavaly megvalósult edzőparkkal kapcsolatos lakossági visszajelzések alapján – a Városrészi Költségvetés 2021 program költségvetésének terhére szorgalmazta a népszerű szabadtéri edzőpark bővítését, amellyel a street workout edzésforma kedvelői újabb lehetőséget kaptak. Az edzőpark befejezéseként egy napvédővitorlát kapott volna, de annak magas megvalósítási költsége miatt az árnyékolást faültetéssel váltotta ki az önkormányzat, így nyílott lehetőség a kültéri edzőeszközök, ezzel együtt pedig az azt felhasználók körének további bővítésére.