2019. január 18., 13:39
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 5 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Járda épült a Családsegítő Központ mellett, a Szentlászlói út és a Forgách utca között kb. 60 méter hosszúságban, a megvilágítását napelemes lámpákkal oldották meg. A kivitelezés, mely október második felében kezdődött, teljesen lezárult, megtörtént a műszaki átadás-átvétel is. A beruházás a Mária utcai csomópont kialakítása – az izbégi iskola környezetrendezése projekt részeként valósult meg.

A Szentlászlói út és a Vasvári Pál utca, illetve a Forgách utca közötti részen gyalogos áthaladásra korábban nem volt lehetőség. Akik az izbégi iskolát vagy óvodát a Csicserkó felől szerették volna megközelíteni, azoknak a Családsegítő Központ kertjén keresztül kellett közlekedniük, ami azért okozott nehézséget, mert nem volt szilárd burkolatú járda, illetve csak a központ nyitvatartási ideje alatt lehetett használni, egyébként nagy kerülőt kellett tenniük a gyalogosan közlekedőknek. A Mária utcai csomópont az iskola és az óvoda miatt rendkívül forgalmas, ezért felmerült egy olyan járda megépítésének az igénye, ami napszaktól függetlenül lehetővé teszi a két terület közötti átjárhatóságot. A Családsegítő Központ mellett épült járda vonalvezetése illeszkedik a meglévő útburkolatokhoz és terepviszonyokhoz.

A teljes beruházás bruttó 13,58 millió Ft-ba került, melyet az önkormányzat az éves költségvetésből finanszírozott. A járdaépítés felelős kivitelezője a Hő-stopp Mester Kft. volt, a napelemes lámpákat az AM Technic Kft. állította fel.