2022. szeptember 2., 11:20

2021-től a Ferenczy Múzeummal együttműködve a MűvészetMalomban is elindultak a GYIK Műhely foglalkozásai négy állandó év közbeni csoporttal, és alkalmankénti tematikus nyílt napokkal, 2022 őszétől pedig az Anna Margit-Ámos Imre Múzeum (Bogdányi utca 10.) ad helyet az újonnan induló foglalkozásoknak.

A műhely célja nem az, hogy megtanítsa a gyerekeket szépen rajzolni, sokkal inkább az alkotás felszabadító érzését teremti meg, bátorít, önálló megoldásokra sarkall. A műhely művészpedagógusai jelenleg festőművészek, grafikusok, építészek, művészettörténészek, akik elsősorban a kreativitás felébresztésével és fejlesztésével hatnak a gyermek személyiségének fejlődésére, közös játékkal, sok kísérletezéssel. Sok esetben más művészeti ágak bevonásával, zenével, mozgással, irodalommal egészülnek ki a foglalkozások.

Az ide járó gyerekek az alkotás élményét a legkülönbözőbb anyagokon keresztül tapasztalják meg: gipszet kevernek, festéket csorgatnak, dróttal, fával, agyaggal, tapétaragasztóval dolgoznak, faragnak, vésnek, szőnek, festenek. Dolgoznak csoportosan és egyénileg, térben és síkban, kint és bent, sötétben vagy más szokatlan helyzetekben egyaránt.

Már lehet jelentkezni a GYIK Műhely alábbi, szerdánként és péntekenként induló szentendrei foglalkozásaira:

 • Kezeslábas természet – szerdánként 15.00-16.30-ig, 5-8 éveseknek
  Az alkotás, a játék – akkor jó, ha maszatos, ha csúszik, néha összedől, de újrakezdjük! Repülő szigeteket keresünk az égben, kristályokat a föld mélyén, titkos vakondlabirintusokat követünk. Meséket hallgatunk, ecsetet, szivacsot, agyagot, fát, kavicsot, papírt ragadunk, festéket gyártunk, gyúrunk, mázolunk, rajzolunk, színekkel és formákkal varázsolunk.
  Csoportvezetők:
  Kovács Réka és Varga Virág festőművészek
  Jelentkezés: kovacsreka.gyik@gmail.com
 • Kerekerdő botanika – szerdánként 17.00-18.30-ig, 8-12 éveseknek
  Négyszögletű lesz-e vagy sem, meglátjuk együtt veletek! A mi erdőnk sűrű, de besüt a nap, a fák, pedig ugyebár titokzatos életet élnek… Alkotva ismerjük meg az erdők lassan megnyíló világát! Mindenféle anyagot, eszközt kipróbálunk, agyagozunk, gipszelünk, drótózunk, festünk, építünk, természetesen.
  Csoportvezetők: Kovács Réka és Varga Virág festőművészek
  Jelentkezés: kovacsreka.gyik@gmail.com
 • Keszekószáló – péntekenként 15.00-16.30 -ig, 5-8 éveseknek
  Tényleg ravasz a róka, és bölcs a bagoly, az aranyhal pedig teljesíti három kívánságunkat? Igaz, hogy az oroszlán az állatok királya, a kutya az ember legjobb barátja? Madarat tolláról, embert barátjáról? A Keszekószálókkal a képzőművészet eszközeivel játékosan, kísérletezve hívjuk életre népek és korok legendáit a természet és ember kapcsolatáról. Nézzük meg, mit tanulhatunk a természettől, és mit tehetünk a megóvásáért. Fedezzük fel, hogyan jelennek meg különböző népek festményein, szobrain, és épületein növényi és állati motívumok. Nyomába eredünk szuperképességű állatoknak, és állati képességekkel felruházott mesebeli hősöknek, megvizsgálva ember és természet összefonódásait.
  Csoportvezetők: Menyhért Juci művészeti elemző és Tettamanti Ádám képzőművész
  Jelentkezés: menyhertjuci.gyik@gmail.com
 • Bolygókoptatók – péntekenként 17.00-18.30-ig, 9-12 éveseknek
  Mióta ember az ember (mióta is?), mindig is központi kérdés volt, hogy hol a helye az őt körülvevő világban. Részei vagyunk még a természetnek? Összhangban kell élnünk vele, le kell győzni, esetleg eltávolodni tőle? Minden korban más és más válaszokat találunk erre, és napjainkban ez a kérdés égetőbb, mint valaha. Kövessük nyomon az őskortól a máig, hogy különböző kultúrák művészetében hogyan jelenik meg ember és természet viszonya. Babonák, mondások és mítoszok mélyére ásunk, állatok és növények csodás képességeivel ismerkedünk, és közben közelebb kerülünk saját eredetünk titkaihoz is. Farkassá változó indián sámánok, emberré váló mesebeli állatok, varázserejű növények világában kalandozunk. Báránybőrbe bújunk, maszkot készítünk, közmondás-képregényt rajzolunk, festőnövények után kutatunk, mindezt a legváltozatosabb képzőművészeti technikákat felhasználva – kísérletezve, felfedezve.
  Csoportvezetők: Menyhért Juci művészeti elemző és Tettamanti Ádám képzőművész
  Jelentkezés: menyhertjuci.gyik@gmail.com

További információ a gyikmuhely.ferenczy@gmail.com e-mail címen kérhető, illetve  a GYIK Műhely honlapján és a Facebook oldalán található.

« 2023. december » loading...
h K s c p s v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
hét 11

P’Art Mozi – filmszínházi programok

2022. 01. 01. - 2029. 12. 16.
hét 11

A GYŰJTEMÉNY (1900-2022)

2023. 03. 25. - 2028. 03. 26.