2014. január 22., 15:29
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 10 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

IMG_7152_Tóth EszterDr. Tóth Eszter fül-orr-gégész szakorvos, a Honvéd Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályának adjunktusa vagyok.

Diplomámat 2004-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szereztem summa cum laude minősítéssel. A diploma megszerzése után a szakmát a nemzetközi szinten is elismert, egyik legnevesebb magyarországi iskolában tanultam Pécsett, a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikán, ahol egészen 2013-ig egyetemi tanársegédként dolgoztam. Szakvizsgámat 2009-ben kiváló minősítéssel szereztem. Nemzetközi hírű tanítóim prof. dr. Bauer Miklós, prof. dr. Pytel József és prof. dr. Gerlinger Imre által a fül-orr-gégészetet nagy precizitással és magas színvonalon művelem. Klinikai éveim alatt PhD hallgatóként bekapcsolódtam egy, a gyulladásos receptorokkal foglalkozó kutatócsoport munkájába, melynek részeként az orrpolipózis és a krónikus orrmelléküreg gyulladás folyamatait vizsgálom. Kollégáimmal együtt rendszeresen tartok tudományos előadásokat, aktív részese vagyok a hazai és nemzetközi szakmai továbbképzéseknek, ami azt jelenti, hogy betegeimet a legmodernebb és legújabb nemzetközi szakmai álláspontok szerint látom el. Gyógyító munkám részeként a gyermek fül-orr-gégészetben is nagy tapasztalatot szereztem.

2013 őszétől a Honvéd Kórház Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Osztályán folytatom munkám. Az osztály fő profilja az endoszkópos orrmelléküreg sebészet, középfülsebészet, gégesebészet, de a fül-orr-gégészeti műtétek teljes palettáját ellátjuk.

Bár budapesti születésű vagyok, már egészen kicsiként vidékre kerültem, gyakorlatilag Pécsett nőttem fel, és ott is éltem. Fájó szívvel váltam meg a kisvárosi légkörtől, amikor családi okok miatt visszakerültem a fővárosba, de Szentendre visszaadja ezt a hangulatot, azt a beteg-orvos kapcsolatot, amit a rohanó nagyváros elvesz tőlünk, gyógyítóktól.

2014. január 1-től a Szentendrei Szakorvosi Rendelőintézetben megkezdtem fül-orr-gégészeti szakrendelésemet, hétfőnként 13-19 óráig.

  • Teljes körű fül-orr-gégészeti kivizsgálás felnőtteknek és gyermekeknek
  • Rákszűrés, rekedtség kivizsgálása
  • Halláspanaszok, fülzúgás, szédülés kivizsgálása
  • Orrdugulás, orrlégzési nehezítettség endoszkópos vizsgálata
  • Allergia kivizsgálása
  • Horkolás kivizsgálása
  • Góckeresés
  • Fej-nyaki bőrelváltozások vizsgálata, ellátása

Közel 10 éves fül-orr-gégészeti tapasztalattal állok felnőtt és gyermek betegeim rendelkezésére.