2013. április 4., 10:59
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 11 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Dr. Dietz Ferenc Szentendre Város polgármestere és Bolla Tibor a BKV Zrt. vezérigazgatója ma közösen elhelyezték a H5-ös hév szentendrei végállomására azt a defibrillátor készüléket, melyen a város idén elvégeztette a szavatossági idő lejárta után szükséges javításokat.

IMG_3074

„Hála a Jóistennek ez idáig még nem kellett használni a készüléket, de a tudatos városfejlesztés nem csak nagyberuházásokból áll, hanem a meglévő kis dolgokra való odafigyelésből is. Reméljük, hogy ezután sem lesz szükség a készülék használatára, de ha valaki mégis rászorul, akkor biztonságos és szakszerű segítséget tud kapni a mentők kiérkezéséig. Fontos, hogy odafigyeljünk a lakosságra, különösen az idősebb generációra, akik fokozott veszélynek vannak kitéve a szív és érrendszeri problémákat illetően.”- mondta Dietz Ferenc polgármester.

IMG_3084

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója arról beszélt, hogy szeretnének minél több településsel olyan jó együttműködést kialakítani, mint Szentendrén. Mint mondta, a defibrillátor kihelyezése egy fontos lépés, melyet remélhetőleg több, az utasok kényelmét és komfortérzetét javító változtatás követ majd úgy, ahogyan azt a polgármester úr kezdeményezte a BKK elnökénél, Vitézy Dávidnál. A fejlesztési elképzelések között van a rövidebb menetidő, új ülések, több férőhely a biciklik szállításához, ingyenes WIFI stb.

IMG_3061

Dr. Pázmány Annamária a Szentendrei Rendelőintézet igazgató asszonya megköszönte a város odafigyelését, valamint a BKV együttműködését. Elmondása szerint a halálozási esetek 50%-a szív és érrendszeri megbetegedéseknek tudható be. „ Szívroham esetén a kiérkező segítségig minden perc 10%-al csökkenti az életben maradás esélyét, ezért különösen fontos, hogy kellő időben és szakszerűen tudjunk segíteni. Ez a készülék alkalmas rá, hogy a megfelelő ellátásig életben tartsa a beteget.”-tette hozzá az igazgató asszony.