2022. szeptember 2., 11:51
Felhívjuk az Olvasó figyelmét, hogy ez a cikk több, mint 2 éve jelent meg, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az energiaárak drasztikus emelkedése országszerte nagy kihívást jelent az önkormányzatok számára. Balatonbogláron már bezárták a település uszodáját, a V8 azonban még várja a látogatókat, de az önkormányzattal együttműködve már reagált a gazdasági környezet megváltozására. Új belépő- és bérletárakat dolgoztak ki, remélve, hogy így továbbra is biztosítható lesz a működés és elkerülhető a létesítmény bezárása.

A megemelt energiaköltségek súlyos terhet rónak a fenntartóra, hiszen a villanyáram a háromszorosára emelkedett, és ezt tetézi majd a gáz egységárának nyolcszoros emelkedése. Minden költségcsökkentési terv ellenére látható, hogy a jelenlegi jegyárbevételekkel nem fenntartható a további működés.

Bár a lakossági és az egyesületi árak öt éve nem emelkedtek, a súlyos infláció ellenére a felnőtt uszodai belépő árakat csak 27%-al növeli a V8 uszoda. Más hasonló szolgáltatást nyújtó intézmények esetében az áremelés mértéke ugyanakkor elérheti az 50%-ot is.

A fenntartó számára fontos szempont volt az új árak kidolgozásánál, hogy elsősorban a szentendreieknek és a bérletet váltóknak tudjon kedvezményes jegyárakat biztosítani. Az új ártáblázatban külön sorban szerepelnek a szentendrei lakcímkártyával — és fényképes igazolvány bemutatásával — igénybevehető belépőjegyek. E mellett újdonság, hogy a hétköznapi és a hétvégi belépők rendszere megszűnik és egységes belépőárak vonatkoznak majd a hét összes napjára.

A wellness részlegre nem váltható majd külön belépő, csak az uszoda-wellness kombinált belépő lesz elérhető. A jelenlegi és a szeptember elején életbe lépő kombinált jegy árakat összehasonlítva megállapítható, hogy a felnőttjegy ára a jelenlegi hétvégi árhoz képest nem változik. Ugyanígy, a jelenlegi hétvégi árakkal összevetve a nyugdíjas-, vagy diákjegy ára is kedvezőbb lesz, csupán a gyerekjegyek díja (2-7 éves korig) emelkedett 250 Ft-al. Szentendrei lakosok minden esetben kedvezményesen vehetik igénybe a kombinált szolgáltatást.

A bérletek alkalmakra vetített ára nem változik. Az érvényességi idő azonban kedvezően módosul: a jövőben a korábbi 30 helyett 60 napig használhatóak majd fel a 10 alkalmas bérletek.

Előnyös változás az is, hogy a megváltott bérletek már nemcsak hétköznapokon, hanem hétvégén is felhasználhatóak.

Az új árak 2022. szeptember 5. hétfőn reggel 6:00 órától lépnek életbe, és várhatóan 2023. év végéig maradnak érvényben.

Kedvezmények:

 • A szentendrei lakosok részére 20% kedvezményt biztosít az intézmény
 • A szentendrei közalkalmazottak 30% -os kedvezményben részesülnek
 • 3-4 fő és minimum 3350 Ft felnőtt és gyerekjegy együttes vásárlása esetén a családi kedvezmény 30%
 • Mozgáskorlátozottak részére 20% kedvezményt biztosít az intézmény
 • A pedagógusok fényképes igazolvány felmutatásával 10% kedvezményt kapnak
 • A honvédségi dolgozók szintén 10% kedvezményt kaphatnak fényképes igazolványuk felmutatásával
 • A Szentendre Skanzen belépő kupon bemutatásával a kedvezmény 10%

Az alábbi táblázatban már a kedvezménnyel csökkentett árak láthatók és a kedvezmények alapárakhoz viszonyított mértékét is feltüntettük. Az alapárakat minden csoportban kék színnel jelöltük. A kép a táblázatra kattintva felnagyítható!

 

Hasznos információk, tudnivalók:

 • A felnőtt és nyugdíjas 150 alkalmas és a felnőtt 10 alkalmas bérlet a pénztárnál sorban állás nélküli belépésre ad lehetőséget
 • Hétköznaponként 6.00 és 10.00 óra közötti időszakban minden érvényes jeggyel és bérlettel látogatható a finn szauna és a gőzkamra
 • Wellness Nyugdíjas Délután hétköznap 14.00 és 16.00 óráig 1.600 Ft
 • Wellness-Uszoda zárójegy 1.600 Ft (zárás előtt két órával)
 • Uszoda zárójegy 1.300 Ft (zárás előtt két órával)
 • Fennmarad az egyesületi bérelt sávokhoz váltható kísérő (600 Ft) és öltözőjegy (200 Ft)
 • Iskolai úszásoktatás során csak a tanintézmény által kijelölt három szülő vehet kísérő jegyet.

 

Az uszoda nyitva tartása:

Szeptember 1-jétől hétköznapokon: 6.00 és 21.00 óra között

Hétvégeken és nyáron az iskolai szünet kezdetétől: 8.00 és 19.00 óra között

A wellness nyitva tartása:

Szeptember 1-jétől hétköznapokon: 14.00 és 21.00 óra között

Hétvégeken és nyáron az iskolai szünet kezdetétől: 10.00 és 19.00 óra között.